Na golf igrišču Ptuj je konec leta 2023 prišlo do številnih sprememb. Golf igrišče je prevzela družina Šegula iz Ptuja, že v letu 2023 bo na igrišču poskrbljeno za kar nekaj novosti in izboljšav. Vodenje družbe je prevzel Marko Štirn, ki je pred tem vodil golf igrišče Diners Ljubljana in zadnja tri leta golf igrišče Arboretum.

Kaj so nam povedali sogovorniki si lahko pogledate v reportaži, ki smo jo posneli na golf igrišču Ptuj.
 

 
Golf igrišče Ptuj je bilo ob prevzemu na vseh nivojih v izjemno slabem stanju, tako bo ena od prvih nalog nove ekipe, da se posveti ureditvi zelenic, udarjališč, čistin in okolice  igrišča, da se na območju celotnega igrišča pospravi vsa podrta drevesa in veje, da se »landing« cone igrišča ustrezno razširi, da se uredi bunkerje in iz njih odstrani nepotrebne in moteče elemente. 
 
Igrišče mora zopet postati igralno, da bo igralcem nudilo čim več užitkov in dobrih rezultatov. Velik poudarek bo na dobrem počutju vseh obiskovalcev tako na golf igrišču kot tudi izven. Veliko pozornosti in dela bo v letu 2023 usmerjeno v vzdrževanje igrišča, trajnostni razvoj, organizacijo družabnih in sponzorskih turnirjev, spoštovanju etikete in golf pravil na igrišču. 
 
Eden od pomembnih ciljev v letu 2023 bo na igrišču vzpostaviti red, ki ga vsi tako pogrešamo, poudarek pa bo predvsem na: 
-obvezni rezervaciji štartnih časov;
-obveznem obisku recepcije pred začetkom vsake igre;
-združevanju igralnih skupin; 
-popravljanju divitov in udrtin od žogic na zelenicah ter grabljenje bunkerjev;
-prepovedi preskakovanja igralcev iz luknje na luknjo;
-osnovnemu kodeksu glede obnašanja in oblačenja na golf igrišču.
 
Golf igrišče bo izdatno podprlo razvoj mladinskega golfa in omogočilo mladim golfistom igranje po sprejemljivih cenah. V pripravi je ugodna ponudbo za domače in tuje goste ter organizirane skupine.
 
Igrišče bo tesno sodelovalo z golf klubom Ptuj in ostalimi pridruženimi klubi, v ta namen so že v pripravi skupni programi in akcije. Prenovila se bo celostna podoba igrišča, zamenjal oziroma dodelal se bo znak golf igrišča Ptuj, uredila se bo spletna stran.
 
V aprilu se bo pričela serija družabnih sredinih turnirjev, ki bo trajala celo sezono. Turnirji bodo potekali v soorganizaciji z golf klubom Ptuj. 
 
Dobrodošli v novi dobi golf Igrišča Ptuj.  

Mar 12, 2023