Golf igrišče Arboretum je skoraj ves teden gostilo 114 golfistk seniork iz 19 držav, kar je tudi številka ekip, saj je vendarle šlo za ekipno evropsko prvenstvo seniork. Po lanskem drugem mestu, prvenstvo je bilo v Bolgariji, so se Nemke zavihtele povsem na vrh. Slovenke so zadnji tekmovanja premagale poljske igralke in končale na 18. mestu.

Zagotovo se negativno presenečenje pripravile Španke, ki so po dveh krogih imele kar pet golfistk med prvih 21, pred zasledovalkami iz Nemčije pa so skupno vodile deset udarcev. Očitno je bilo breme favoritinj preveliko, saj so Španke, tudi branilke lanskega naslova, klonile že takoj v četrtfinale, kjer so bile boljše švedske golfistke. Švedinje so do skupine A prišle skozi šivankino uho in nato z osmega mesta prek Špank in v polfinalu prek Švicark prišle do finala. V velikem finalu je pri Švedinjah matchplay zmagala le Bualee Maliwan, po kateri se pretaka azijska kri, vse ostale obračune pa so pripadle Nemkam. Tri igre matchplay so se končale predčasno, ena celo po 15. luknji. Za evropske prvakinje, za nemško reprezentanco so nastopile: Sussane Lichtenberg, Alexandra Kolker, Britta Schneider, Stephanie Kiefer, Sibylle Gabler in Silvia Wilms, odlično pa je kapetansko vlogo prevzela Patsy Stoehr. V boju za bronasto medaljo je Irska s 4:1 porazila Švico.

Slovenija je bila po posamičnih dveh rundah kar daleč od skupine B (od 9. do 16. mesta), a na 17. mestu kar korektno pred Poljsko in Luksemburgom. No, v nadaljevanju, ko se te tri reprezentance pomerile med seboj, je formo dvignila reprezentanca Luksemburga ter porazila obe preostali. Slovenska izbrana vrsta je po porazu proti Luksemburgu (2:3), zadnji dan prvenstva strnila svoje vrste in predčasno premagala Poljsko (3,5:1,5).  V posamičnem delu je bila od naših najbolj uspešna Marta Šbül, med tem, ko je v zaključnem delu le Sabina Markoli ostala neporažena.

Tehnični nadzor Evropske golf zveze je pohvalil dobro izvedbo prvenstva in marljivo pripravljeno organizacijo s strani Golf zveze Slovenije, prav tako so delo odlično opravili vsi sodniki in celotna ekipa, vključno z osebjem golf igrišča Arboretum. Igrišče samo, pa kljub napovedim pred prvenstvom, da je sila zahtevno, ni posebej zarezalo v zadovoljstvo vseh evropskih golfistk, ki so vse po vrsti dodale, da jih bo  Arboretum še videl.

Rezultati ESLTC 2022

 


Sep 04, 2022