Znanstvenik med profesionalci

V zimskem času lahko v športnem svetu najdemo veliko novic, ki so povezane z izbiro pravilne opreme. Če imamo v mislih smučanje oziroma smučarske teke, dandanes praktično ni mogoče uspeti brez ustrezno hitrih smuči. Pri tem ključno vlogo odigrajo serviserji, ki skrbijo za drsno podlago.

V golfu na prvi pogled pravilen izbor opreme na igrišču ni tako pomemben, kar pa je seveda daleč od resnice. Še posebej v času, ko največja podjetja pri snovanju palic v vse večji meri uporabljajo tudi superračunalnike. Tako vse več golfistov namenja tem vprašanjem veliko pozornosti. Med njimi gotovo izstopa Bryson DeChambeau. 25 letni profesionalec iz Kalifornije si je med svojimi kolegi namreč prislužil vzdevek “znanstvenik”. Razlog za to je preprost. Zmagovalec sedmih turnirjev v profesionalni konkurenci je znan po tem, da med pripravami na nastope izredno veliko časa  nameni tudi najmanjšim podrobnostim. Nazadnje je to zelo odmevno storil na turnirju v Mehiki, kjer je svoje žoge izbiral na podlagi nadmorske višine, vlage v zraku in zračnega pritiska.

“Žoge se v pogojih, v kakršnih igramo v Mehiki obnašajo bistveno drugače, kot v drugačnih razmerah. V mislih imam predvsem rotacijo,” je svoj pristop k izboru žog komentiral Američan, ki bo tovrstnim vprašanjem v prihodnosti posvetil še več pozornosti.


Feb 28, 2019