Po daljšem poletnem odmoru smo preko vikenda izpeljali za najmlajše Šolsko tekmovanje na golf igrišču Trnovo in 4. letošnji Slo Tour na golf igrišču Grad Mokrice.

Poletna suša,  brez pravega dežja je pustila posledice na kar nekaj slovenskih igriščih, med drugim tudi na igrišču v Mokricah. Ne glede na stanje igrišča je bilo v treh dneh doseženih nekaj izjemno dobrih posameznih rezultatov pod parom igrišča, kar dokazuje, da se lahko dobro odigra tudi, če pogoji niso najboljši.

Pri fantih je od prvega kroga v petek do nedelje igral najbolje Tomi Bezenšek, ki je prvi dan odigral 5 udarcev pod parom igrišča (eagle na 9 luknji  in 5 brdi-jev). Odločno je prvi krog odigral tudi Jan Hribernik (eagle na 18 luknji in še 5 brdi-jev).  V naslednjih dveh krogih sta oba zadržala vodstvo, se pa jima je približal Jaka Babnik, ki je vse tri kroge odigral konstantno. Na koncu je bil to tudi vrstni red prvih treh med fanti.

Isabela Ogris je prvi dan presenetila in odigrala najbolje med dekleti. Favoritinja Barbara Car je zaostala dva udarca za Isabelo. Barbara je v naslednjih dveh krogih pokazala, da sodi med najboljše slovenske amaterske golfistke in s 76 udarci drugi dan in parom igrišča zadnji dan tudi zmagala. Na tretje mesto se je po boljši igri v zadnjem krogu (74 udarcev) povzpela Eva Kiri Fevžer.

Tokrat je bila zmagovalka tega dela tekmovanja Maruška Sedlak med dekleti in Jurij Farič med fanti. 

Tekmovanja se je tokrat udeležilo manjše število tekmovalcev in tekmovalk saj so imeli nekateri šolske obveznosti.

V mesecu oktobru bomo izvedli še zadnji Slo Tour, datum in igrišče bomo objavili na začetku oktobra.

Tekst in slike: G.K.

GZS

 


Sep 12, 2022