Zeleni suknjič vreden 1.98 milijona dolarjev

27 letni golfist iz Teksasa, ki so mu njegovi privrženci že pred leti nadeli vzdevek 'Captain America' je na vrhu najbolj prestižnega med majorji nasledil Sergia Garcio. Španec je po zaslugi debakla, ki ga je doživel v četrtek – 15. luknjo je zapustil z neverjetnim seštevkom 13ih udarcev ostal brez finala. In ne le to. Španec je obenem postavil tudi neslaven rekord, saj nihče od branilcev lovorike na Mastersu po dveh dneh ni zbral 159 udarcev.

Za primerjavo. Zmagovalec, Patrick Reed je zmagal s skupaj 273. udarci oziroma 15-imi pod parom. Dejstvo pa je, da je tudi Patrick v nedeljo čutil precejšnje breme, saj je zadnjo rundo zaključil z 71. udarci oziroma enim pod parom (to je bil njegov najslabši rezultat na turnirju). Za primerjavo. V nedeljo je bil med najboljšimi slabše razpoložen le Rory McIlroy, ki je nanizal 74 udarcev. Toda te številke bodo kmalu pozabljene. Patrick Reed pa bo ostal zapisan med legendami golfa. Podobno kot prejšnji zmagovalec je svojo prvo lovoriko osvojil prav na najbolj prestižnem med turnirji (Američan je bil blizu zmage na enem izmed majorjev sicer že lani, ko si je na Prvenstvu PGA delil drugo mesto). Reed pa ima še nekaj skupnega z Garcio. Tako kot Španec namreč v Augusti prej nikoli ni glasno opozoril nase. Golfist, ki je profesionalec postal leta 2011 si je pred letošnjim turnirjem na Mastersu enkrat delil 49. mesto, enkrat 22. dvakrat pa je zgrešil rez.  Toda letos se je športnik, ki so se mu pred leti mnogi smejali, ko je napovedal, da se bo prebil med najboljšo peterico na svetu smejal zadnji.

Nekaj razlogov za dobro voljo je imel tudi Tiger Woods. Tako kot v svojih najboljših letih je prav v nedeljo prikazal svojo najboljšo igro. Letos vse skupaj ni zadoščalo za odmeven rezultat, si je pa veliki povratnik na koncu vseeno delil 32. mesto. Po koncu turnirja pa je Tiger napovedal, da si bo podobno kot v preteklosti, po nastopu v Augusti vzel dva do tri tedne dopusta.


Apr 09, 2018