Žoga, ki je ne morete izgubiti

Kaj je tisto, kar najbolj pesti povprečnega Škota pred partijo golfa? Odgovor je preprost. Strah, da bi na igrišču izgubil svojo žogo.

Gre bolj kot ne za stereotipno šalo na račun pregovorno varčnih prebivalcev iz 'zibelke golfa', vendar se v njej skriva tudi ščepec resnice. (Kvalitetne) žoge za golf niso prav poceni in verjetno so le redki med igralci golfa povsem ravnodušni, če svoje po zgrešenem udarcu ne najdejo več. Ker živimo v informacijski dobi, ko sodobna tehnologija doživlja silovit napredek, ni trajalo dolgo, da je nekdo poiskal rešitev tudi za tovrstne težave.

Podjetje OnCore Golf je začelo razvijati 'pametne žoge', ki jih praktično ne bo mogoče izgubiti. Omenjena firma je patentirala poseben patent, s pomočjo katerega lahko proizvajalec žoge v strukturo le te integrira tudi tehnologijo GPS. Tako bo mogoče položaj 'pametne žoge' po udarcu locirati do 30 centimetrov natančno. Njeni uporabniki pa bodo lahko s pomočjo aplikacije na mobilnem telefonu po vsakem udarcu dobili tudi podatke o hitrosti, letu in rotaciji udarjene žoge. Po navedbah odgovornih za razvoj bodo prve žoge opremljene s tovrstno tehnologijo na trgu na voljo že junija prihodnje leto.  Edino težavo zna predstavljati le cena, saj pri OnCore Golfu ocenjujejo, da bo posamezna žoga stala približno 25 ameriških dolarjev.


Okt 16, 2017