Na jubilejnem 5. Trnovo Masters se je zbralo 35 igralcev in igralk, ki so se borili za točke svetovne jakostne lestvice WAGR.

Med fanti je vse nekoliko presenetil hrvaški igralec Diego Žužić, ki je vodil po prvih dveh dneh. V deževnih razmerah zadnji dan, Diego ni zdržal pritiska in zmaga je ostala doma. Z rezultatom +4 zadnji dan je zmagal Nik Pogorelčnik Hojnik. Drugo mesto je osvojil Žužić, tretje mesto so si razdelili trije igralci: Balkovec Jakob, ki je prejel pokal za 3. mesto zaradi boljših zadnjih 9 lukenj ter Leskovar Anže in Hribernik Jan.

Med dekleti je za vrhunec tekmovanja poskrbela Pia Babnik. Drugi dan tekmovanja je postavila rekord igrišča z 59 udarci ( -9), ki ga bo težko izboljšati. Kljub deževju v zadnji uri tekme in prekinitvi za 1,5 ure zaradi poplavljenih zelenic ni naredila nobene napake in 9 parom dodala 9 brdijev. Izvrstno igro je pokazala tudi Veronika Levak z rezultatom -4. Tudi tretji dan v dežju je Pia uspela igrati pod parom igrišča in z -13 postavila tudi rekorden končni rezultat.

Razveseljivo je, da se je tekmovanja udeležilo veliko igralcev in igralk mlajših kategorij U14 in U12, ki so se enakovredno kosali z mnogo večjimi in starejšimi nasprotniki saj jim je to omogočila dolžina igrišča, ki za njih ni prevelika.

Na koncu je za izvedbo tekmovanja potrebno pohvaliti ekipo vzdrževalcev pod vodstvom Darka Cecelje, ki so v deževnih razmerah sproti odstranjevali odvečno vodo z zelenic in omogočili za vse enake pogoje.


Sep 11, 2017