To je ena izmed najslabših ekip vseh časov!

Američani so evropsko izbrano vrsto po letu 1995 v Ryderjevem pokalu uspeli premagati le dvakrat. Letos pa ekipa stare celine praktično nima možnosti za uspeh.

Seveda je temu tako le, če vprašate Johnieja Millerja. Nekdanji profesionalec, ki je kot prvi v zgodovini na enem izmed majorjev, leta 1973 na Odprtem prvenstvu ZDA, krog zaključil s triinšestdesetimi udarci je namreč vzbudil precej pozornosti s svojo izjavo: “Evropa bo na igrišču Hazeltine nastopila z eno izmed najslabših zasedb v zadnjih letih. Preprosto ne vidim možnosti, da bi lahko bili gostje uspešni s tolikšnim številom novincev. Prav lahko se zgodi, da bodo varovanci Davisa Lovea zmagali s prednostjo petih točk.”

Nekdanji igralec, ki je ob zmagah na Odprtem prvenstvu ZDA in Odprtem prvenstvu Velike Britanije skupaj nanizal 35 zmag v profesionalni konkurenci je tudi sicer znan kot človek brez dlake na jeziku in posledično eden izmed najbolj priljubljenih komentatorjev največjih turnirjev v ZDA. Tokrat pa je pravzaprav povzel tisto, kar imajo v zadnjih dneh pred najpomembnejšim golfskim dogodkom pogosto na jeziku ljubitelji golfa na obeh straneh Atlantika.

Darren Clarke, kapetan evropske izbrane vrste je namreč sam priznal, da je njegovo moštvo zelo pomlajeno. Tudi zato je dal posebni vabili izkušenima Martinu Kaymeru in Leeju Westwoodu. Njegov tekmec Davis Love III pa je praktično do zadnjega čakal na popolnitev ekipe. Zadnjo vstopnico je poklonil Ryanu Mooreu, čeprav ni manjkalo tistih, ki so bili trdno prepričani, da bo zadnje, četrto kapetanovo povabilo, prejel Bubba Watson. Toda pričakovanja in napovedi so eno, realnost pa drugo. V Ryderjevem pokalu pa največ šteje moštveni duh. In prav ta je pogosto primanjkoval v ameriški vrsti, ki bo sicer v Minnesoti lahko računala na bučno oziroma skorajda “nogometno podporo” s tribun.


B.B.


Sep 27, 2016