Mesec junij bodo zaznamoval številna tekmovanja pod okriljem Golf zveze Slovenije, zato objavljamo seznam pomembnejših hkrati pa vas vabimo, da si najboljše slovenske amaterske igralce, kot tudi golfski podmladek, ogledate v živo.

- 4. in 5. junij, Kranjska Gora - Državno prvenstvo za deklice in dečke v kategorijah: U8, U10, U12, U14 in U18 (rekreacija)

* Opomba: Člani selekcij in reprezentanc GZS na tem tekmovanju ne morejo nastopiti. Kategorija U18 (rekreacija) je namenjena mladim od 14 do 18 leta starosti, ki se ukvarjajo z golfom in trenirajo v slovenskih klubih, a še ne igrajo na turnirjih višjega nivoja (Slo Tour), se pa udeležujejo Šolskih tekmovanj.

- 7. do 9. junij, Arboretum - Državno prvenstvo za Seniorke, Seniorje in Mid Amaterje

Državno prvenstvo bo premierno v istem terminu, kar pomeni, da bo drugi teden v juniju veleizbor najbolj izkušenih slovenskih golfistk in golfistov. 

- 10. do 12. junij, Arboretum - SLO TOUR 3

 

Tretji letošnji Slo Tour bo zadnji turnir, hkrati tudi kvalifikacijski, za sestavo reprezentanc. Najboljše slovenske amaterske golfistke in golfiste v poletju 2022 čakata evropsko in ob koncu poletja še svetovno prvenstvo. Ekipno evropsko mladinsko prvenstvo 1. divizije bo v Nemčiji, ekipno prvenstvo za članice bo v Walesu, za člane pa v Bolgariji. Svetovno prvenstvo bo v Parizu. 

- 24. do 26. junija, Arboretum - Mednarodno mladinsko prvenstvo Slovenije IMP Pumps

Največji mladinski turnir v Sloveniji bo tudi tokrat, lahko rečemo že tradicionalno, v Arboretumu in vnovič pod pokroviteljstvom podjetja IMP Pumps, ki čvrsto podpira ne samo turnir, pač pa tudi močno pomaga pri razvoju slovenskih igralcev.

 


Maj 31, 2022