Sanjske ameriške destinacije za upokojence

Ste zapriseženi ljubitelj golfa in odhajate v pokoj? Razmišljate o selitvi v kraje, kjer je mogoče na zelenicah uživati skozi vse leto. Potem vam bodo sledeče informacije morda prišle prav...

V ZDA so namreč pripravili preglednico krajev, kjer bodo novopečeni upokojenci, ljubitelji golfa najbolj uživali. Predno pa začnete pakirati prtljago in razmišljati o jeseni življenja na drugi strani Atlantika, je na mestu opozorilo. V nekaterih izmed krajev, ki so se uvrstili na lestvico brez zajetnega bančnega računa ne bo šlo. V kolikor vam to ne predstavlja težave, preglejmo zmagovalce izbora.

Pebble Beach, Kalifornija

Kdor vsaj približno ve, kaj pomeni beseda “par” je že slišal za igrišče Pebble Beach. Tam najdete luknje, ki jih številni največji mojstri igre na zelenicah redno uvrščajo med najlepše na svetu. Zaradi umirjenega življenjskega sloga na eni strani, bližine San Francisca na drugi strani ter blage klime skozi vse leto se je ta kraj uvrstil na sam vrh razpredelnice. Slaba stran preživljanja jeseni življenja na eni izmed najbolj prepoznavnih športnih destinacij na svetu je pravzaprav le ena. Povprečna cena nepremičnin se v teh krajih namreč giblje okrog 1,4$ milijona ameriških dolarjev. Ampak, kdor želi z zasluženo pokojnino živeti v Kaliforniji in uživati na igriščih kot so Pebble Beach, Spyglass Hill ali Spanish Bay pač ne sme biti preveč malenkosten.

Hilton Head Island, Južna Karolina

Kraj na istoimenskem otoku je pravi raj za igranje golfa. V primerjavi s Pebble Beachem pa se lahko pohvali s pomembno prednostjo. Nepremičine v tem delu ZDA so namreč malce bolj dostopne, človek pa lahko tukaj uživa v pregovornem gostoljubju in številnih ostalih aktivnosti. Zelo priljubljen je recimo ribolov.

Na otoku Hilton Head lahko najdete več kot 400 golfskih lukenj, najbolj znana igrišča pa so Harbour Town, May River at Palmetto Bluff, Heron Point by Pete Dye in Palmetto Dunes.

Scottsdale Arizona

Arizona je zaradi svojega podnebja že vrsto let zelo priljubljena med ameriškimi upokojenci. V tej državi pa poteka tudi turnir, ki se lahko pohvali z najbolj množično obiskanostjo, Phoenix Open. To je obenem tudi edini golfski turnir, kjer lahko najdete luknjo gre za par 3 številka 16, ki je zgrajena na štadionu. Ob teh podatkih ni presenetljivo, da je Scottsdale prava destinacija za vitalnega upokojenca. V okolici Phoenixa namreč leži več kot 200 igrišč na katera v povprečju več kot 300 dni na leto sije sonce. Najbolj znana med njimi pa so Troon North, We-Ko-Pa, TPC Scottsdale, Grayhawk in The Boulders.

Palm Beach Florida

Florida je zaradi številnih zabaviščnih parkov po eni strani raj za otroke, zaradi mile klime pa destinacija, kamor se radi selijo upokojenci. Kot se za Ameriko spodobi gre za zvezno državo velikih nasprotij, kar se odraža tudi v ceni nepremičnin in igralnih kart. Florida je tako lahko presenetljivo dostopna ali pa je povsem nedosegljiva. Skratka, tukaj lahko primeren kraj zase najde vsak ljubitelj igre na zelenicah. Vrhunsko doživetje pa ponujajo igrišča kot so PGA National, the Breakers, Emerald Dunes, the Everglades club oziroma Trump International West Palm Beach.

Austin Texas

Domačini pravijo, da je “vse večje v Texasu”. Austin pravzaprav nikoli ni sodil med najbolj golfske destinacije v ZDA. Mesto pa je letos gostilo svetovno prvenstvo v match playu in ta šport je posledično postal precej bolj priljubljen. Gre za kraj, ki se ne more pohvaliti z rekordnim številom igrišč, vendar je zaradi podnebja in ostalih aktivnosti, ki jih ponuja vse bolj priljubljena destinacija med upokojenci.

Najbolj cenjeni igrišči v teh krajih pa sta Omni Barton Creek (Fazio Foothills and Fazio Canyons) ter Wolfdancer at Hyatt Lost Pines


Okt 18, 2016