V vrhunskem športu ni prostora za počitek. To pravilo pa ne velja zgolj za športnike, temveč tudi za vse ostale, ki so na takšen ali drugačen način vpeti v najbolj zanimiva tekmovanja.
 
 
Zdi se, da se veselje po veliki zmagi Evrope na zelenicah igrišča Le Golf National še ni niti dobro poleglo, organizatorji Ryderjevega pokala z letnico 2022 pa so že začeli s promocijskimi aktivnostmi. Tega leta se bosta namreč izbrani vrsti ZDA in Evrope pomerili v Rimu. V Golf zvezi Italije želijo to tekmovanje kar najbolje izkoristiti, zato so se številnih aktivnosti lotili že letos.
 
31.oktobra je tako v utrdbi Castel dell'Ovo v Neaplju potekal že tretji dogodek v sklopu 'Pot proti Rimu'. Ob tej priložnosti sta žoge z mestnega obzidja v morje v bližnjem zalivu udarila tudi nekdanji nogometni zvezdnik Giuseppe Incocciati in televizijski igralec Davide Devenuto.
 
Gian Paolo Montali, šef organizacijskega odbora je ob tej priložnosti dejal: “V celotni zgodbi povezani z Italijo in gostovanjem Ryderjevega pokala mesto kot je Neapelj vsekakor ne more manjkati. Veseli smo, da smo golf pripeljali tudi na tako enkratno prizorišče kot je Castel dell'Ovo. Vsekakor si bomo v prihodnjih mesecih prizadevali, da ljudem kar najbolj približamo golf.”

Nov 01, 2018