Pozor, na voljo imate le 40 sekund!

Vam počasni igralci v skupini pred vami pogosto rahljajo živce? Niste edini. S podobnimi težavami se srečujejo tudi organizatorji profesionalnih turnirjev, ki pogosto potekajo prepočasi...

V boju s počasnimi igralci so vodilni možje Evropske profesionalne turneje posegli po novem orožju. Na Odprtem prvenstvu Avstrije v golfu, ki bo na sporedu na začetku junija prihodnje leto bo tako prvič v veljavi pravilo 'štiridesetih sekund'. V praksi to pomeni, da bo vsako skupino igralcev na igrišču spremljal sodnik, ki bo imel v rokah štoparico. Igralec, ki bo na vrsti in bo za udarec porabil več štirideset sekund bo po nogometnem vzoru najprej prejel rumeni karton, ob ponovnem prekršku pa bo izgubil en udarec.

Predlog je med profesionalci, ki so se udeležili sestanka na to temo v času turnirja Alfred Dunhill Links Championship na Škotskem prejel soglasno podporo. To ni presenetljivo, če vemo, da je bilo to pravilo v okviru evropske turneje enkrat že v veljavi in sicer v okviru novega tekmovalnega formata Golf Sixes, ki je premiero doživel letos v mesecu maju. Tekom premiernega turnirja smo namreč videli le eno kazen. En udarec je izgubil Američan Paul Peterson. 

V skladu s prvimi ocenami naj bi igralci ob uporabi novega pravila na turnirju osemnajst lukenj odigrali približno 45 minut hitreje kot do sedaj. 


Okt 16, 2017