Popolna dominacija

Južna Koreja že nekaj časa sodi med vodilne velesile v ženskem golfu, toda dekleta z juga korejskega polotoka imajo letos priložnost, da še izboljšajo lastno rekordno statistiko.

Eun-Hee Ji je na prvenstvu Tajvana svoji državi priborila že petnajsto zmago na elitni LPGA turneji v letošnji sezoni, kar je izjemno impresivna številka, če upoštevamo, da je v koledarju vsega skupaj 29 turnirjev. Tako so Korejke letos že v mesecu oktobru izenačile (svoj) rekord. Do konca pa bodo imele na voljo še štiri možnosti, da to rekordno znamko še izboljšajo. 

Korejske golfistke pa niso izenačile le rekorda v številu zmag v eni sezoni, temveč so izenačile tudi rekord ene države v številu zmag na majorjih tekom ene sezone. Letos so stale na najvišji stopnički trikrat. Tovrstni dosežki niso pustili ravnodušne niti slovite Annike Sorenstam: “Najbolj me navdušuje konstantna igra teh deklet. Vse odlikuje izjemna delavnost. Pri tem pa je pomembno, da so to športnice, ki odlično prenašajo pritisk na turnirjih. Zanimivo bo videti, če bo tekmicam iz ostalih držav uspelo zaustaviti njihov nalet.”


Nov 06, 2017