Paul Casey se vrača v Evropo

Golfist, ki se je rodil v angleškem Cheltenhamu se je po koncu leta 2014 odločil, da bo zaradi natrpanega urnika in družinskih obveznosti nastopal le na ameriški profesionalni turneji. Zdaj pa je Anglež svojim privržencem sporočil, da je znova prišel čas za vrnitev na staro celino.


Paul Casey je bil najvišje na svetovni lestvici uvrščen leta 2009. Takrat je bil tretji golfist sveta. Na največjih turnirjih pa se je uvrstil najvišje leta 2010, ko je na Odprtem prvenstvu Velike Britanije osvojil tretje mesto. Temu dosežku se je zelo približal lani s četrtim mestom na Mastersu. 

Zmagovalec 13-ih turnirjev v okviru Evropske turneje je v času nastopanja v ZDA spoznal, da pogreša tekmovanje, ki mu je omogočilo preboj med najboljše: “V zadnjem obdobju sem imel kar precej težav s svojo formo. Izgubil sem mesto med najboljšo petdeseterico na svetu. Po drugi strani pa sem vse bolj pogrešal svoj prispevek k britanskemu oziroma evropskemu golfu. 

Casey je tako potrdil, da bo v novi sezoni ponovno nastopal v okviru Evropske turneje. Po načrtih prvič na turnirju v Abu Dabiju, kjer je zmagal dvakrat in sicer v letih 2007 in 2009. Angleški golfist pa si želi tudi ponovno postati član evropske izbrane vrste Ryderjevega pokala. V elitnem moštvenem tekmovanju je sicer nastopil trikrat zapored. V letih 2004 in 2006 je bil tudi član zmagovite zasedbe. 


Nov 06, 2017