Ostalo je le pri besedah

Ali lahko zmaga? Bomo spet videli tistega starega nepremagljivega Tigra? Vprašanj je bilo veliko. Odgovora nismo dobili.


Vedno, ko se oglasi Tiger Woods, njegove besede vzbudijo veliko pozornosti. Kljub temu, da je od njegove zadnje zmage minilo že veliko časa, ameriški zvezdnik še vedno velja za izjemen magnet za gledalce. Ko se eden najboljših vseh časov pojavi na igrišču, so številke gledanosti vedno višje. O golfu pa se govori tudi v tistih medijih, ki temu športu ne posvečajo pretirane pozornosti.

Zato ni presenetljivo, da je napoved vrnitve za marsikoga že “odpisanega” junaka v minulih dneh burila duhove. Prav gotovo se je na igrišče Sivlerado resorta zaradi napovedanega prihoda Tigerja Woodsa odpravil marsikateri gledalec, ki bi sicer ostal doma. Toda ostal je razočaran. Zmagovalec 14ih majorjev si je namreč v zadnjem trenutku premislil.

Svojo odločitev pa je komentiral na svoji spletni strani z besedami: “Počutim se dobro, sem zdrav, vendar sem veliko razmišljal o svoji formi. Res sem si želel nastopiti na turnirju in sem trdo treniral. Toda moja igra trenutno ni na dovolj primerno visoki ravni. Trenutno se še ne morem kosati z najboljšimi igralci na svetu. Ob tej priložnosti bi se rad opravičil gledalcem, ki so pričakovali moj nastop. Še naprej bom trdo treniral in ne bom odnehal, dokler ne bom pripravljen za vrnitev na profesionalno turnejo.”

Novica je pravzaprav še slabša zato, ker Woods ni izpustil le nastopa v Kaliforniji, vendar se je obenem opravičil tudi gledalcem in organizatorjem turnirja Turkish Airlines Open, ki jim je prav tako prej potrdil svojo udeležbo. Kot trenutno kaže naj bi Američana v družbi najboljših končno videli decembra, na turnirju Hero World Challenge, ki ga organizira njegova fundacija. Seveda, če se vmes spet ne bo zgodilo kaj nepredvidljivega.


Okt 18, 2016