Že drugo leto je Golf Arboretum gostil mednarodno mladinsko prvenstvo pod pokroviteljstvom sponzorja tekmovanja IMP Pumps. 

Mladinke in mladike  (130) so bili razdeljeni  v tri kategorije ( U21, U18 in U14). Tekmovanje je uvrščeno v uradni  koledar EGA (Evropska golf zveza)  in šteje za Svetovno jakostno lestvico (WAGR).
Izjemno spremenljive vremenske razmere od nemogoče vročine do dežja in neviht so krojile rezultate tekmovalk in tekmovalcev. Med mladinci je  je od začetka do konca vodil avstrijski tekmovalec  Felix SCHROTT (GC Diamond) in na koncu slavil zmago s sedmimi udarci prednosti  pred  Luku  Nagličem (GK Bled) . Felix je odigral tri kroge z  209  udarci (69  72  68 ) oziroma  -4 pod parom igrišča. Slovenski igralec Luka Naglič je igral odlično vendar je na zelenicah zgrešil  veliko kratkih patov, kar ga je stalo zmage. Tudi nekateri ostali slovenski mladinci so odigrali posamezne kroge zelo dobro, vendar se je dnevna forma in rezultati spreminjala, nekako ne uspejo odigrati 3 kroge na nivoju svojih sposobnosti.

Pri dekletih je bila situacija precej drugačna saj so imele slovenske igralke nekako vse pod svojo kontrolo, razen tega, da do konca nismo vedeli kateri bo pripadal končna zmaga. Vida OBERSNEL, Lara JEČNIK, Inja FRIC  in Hana MIRNIK  so bile precej izenačene, vendar sta Inja in Hana imele vsaka po en slab dan, tako, da se je končni boj za zmago odvijal  do zadnjega oziroma zadnje odigrane luknje med Laro in Vido. Lara je v tretjem krogu vodil skoraj do konca vendar je na 14, 15, 16 in 17 luknji odigrala bogije in tako »zapravila« zmago. Vida je očitno izjemno močna igralka, predvsem ko »lovi« rezultat oziroma zmago in si jo na koncu tudi priborila.

Uradni rezultati tekmovanja – TUKAJ

Fotoreportažo pa si lahko ogledate po dnevih na naših FB Straneh – TUKAJ!


Jun 28, 2017