Za prihodnje leto namerava PIF (Public Investment Fund) povečati nagradni sklad za Ladies European Tour's  - Aramco Saudi Ladies International na 5 miljonov dolarjev, do sedaj 1 miljon.

Golfistke se bodo potegovale za enake denarne nagrade kot moški na PIF Saudi International, zmagovalka pa bo v naslednjem letu prijela ček za 750.000 dolarjev. 

Povečan denar sklad bo že uporabljen na turnirju, ki bo potekal med 16. in 19. februarjem 2023 že četrto leto zapored v Royal Greens Golf & Country Club v King Abdullah Economic City. 

Na turnirju bodo sodelovalo 120 tekmovalk iz LET, Rolex Women's World Golf Rankings in igralk, ki bodo dobila sponzorska vabila.

Namestnik predsednika Golf Saudi Majed Al Sorour je izjavil: "Po treh uspešnih letih mednarodnega Aramco Saudi Ladies International z veseljem ponujamo ženskam enake denarne nagrade kot moškim, kot del naših ambicioznih načrtov, da pritegnemo najboljše igralce na svetu in navdihnemo domače talente. Izjemno razburljivo je razkriti petkratno povečanje nagradnega sklada in to le poudarja našo željo, da pomagamo dodatno dvigniti profil ženskega golfa in igralkam dati nagrade, ki si jih zaslužijo. Golf Saudi ni zavezana le zagotavljanju sredstev za najboljše golfistke, ampak tudi še naprej spodbujati ženske, da se vključijo v igro golfa po vsem Kraljestvu. Od prvega Aramco Saudi Ladies International – prvega poklicnega ženskega golf turnirja v Kraljestvu – se je na tisoče žensk po vsej državi odločilo za učenje in igranje golfa v okviru prvega Ženskega golf kluba."


Nov 09, 2022