Pia Babnik z odličnim zadnjim dnem do 13.mesta v Španiji

V Villi Padierna na igrišču Alferini v bližini Malage se je danes končal letošnji zaključni turnir serije LET Andalucia Costa de Sol Open de Espana na katerem je odlično nastopila Pia Babnik. Iz dneva v dan je dosegala boljši rezultat in na koncu z -11 zasedla 13 mesto med 75 igralkami.

Obetalo se je veliko presenečenje, saj je bila po dveh dneh v vodstvu domača amaterska igralka Cayetana Fernandez, ki je popustila šele na zadnjih devetih luknjah zadnjega dne, tako da je zmago slavila Švedinja Caroline Hedwall ,ki je v razigravanju premagala Švicarko Morgane Metraux. Obe sta v rednem delu dosegli 274 udarcev (-18).

“Igrišče velja za eno najtežjih na španski Costi del Sol in še posebej prvih šest lukenj je zelo ozkih in dolgih in kadar piha veter je skoraj nemogoče priti regularno na zelo velike in hitre zelenice “ je povedal Aleš Babnik. Po trening rundah je pričakoval, da bo Pia dosegla še boljši rezultat, saj zaradi svojih dolgih udarcev lažje napada zalenice kot druge golfistke, ki so imele veliko težav, da so si priigrale priložnosti za brdije. Zaradi tega se tudi pritožile in Aleš Babnik je bil neprijetno presenečen, ko so organizatorji popustili pritiskom starejših igralk, ki niso tako dolge pri začetnih udarcih kot mlajše tekmice in skrajšali igrišče. Tako so pred začetkom prvega tekmovalnega dne kar devet lukenj skrajšali in je bila skupna dolžina namesto 6100 “samo” 5900 metrov, kar je pomenilo, da so morale vse igralke prilagoditi svoje začetne udarce glede na nove dolžine lukenj. “Pia je morala na skrajšanih luknjah namesto drajverja ali lesa 3 po novem igrati z železom 4 in 6, kar ji je prva dva dni povzročalo težave” je še povedal Aleš Babnik. Kljub vsemu je po lestvici napredovala iz dneva v dan in še posebej dobro je odigrala zadnji dan. Na prvih devetih luknjah je odigrala par igrišča (2 brdija, 2 bogija), nato pa na zaključnih devetih luknjah z dvema eagloma in brdijema skupno zabeležila 67 udarcev (-6) in prehitela mnoge tekmice.

Po odigranih 17 turnirjih na Ladies European Tour (LET) in treh Majorjih v ZDA je bila Pia Babnik po končanem turnirju zelo zadovoljna: “ To je moja najboljša sezona in se že veselim nove, ki se začenja februarja v Keniji. Jutri grem še na trening rundo na Finco Cortesin, kjer bo septembra 2023 Solheim Cup in kapetanka Suzann Pettersen nas je povabila na spoznavno druženje, saj bo ekipo na osnovi forme in rezultatov dokončno izbrala šele drugo leto. “ Z veseljem pa je razložila tudi kako je odigrala oba eagla. “ Na enajsti luknji drajver iz teeja, potem les 3 in žogica je bila en meter pred zelenico od koder sem čipala v luknjo, do katere je bilo enajst metrov. Na šestanjsti luknji pa dober drajver in sem imela samo še 195 metrov do zastave, zato sem igrala železo 4 in bila pet metrov prekratka, vendar sem nato zadela pat.

 

Švedinja Caroline Hedwall (zgoraj) je v play off-u premagala na 17 luknji Švicarko  Morgane Metraux (spodaj)

17 letna Španska amaterska igralka Cayetana Fernandez je končala med prvo deseterico.

Spodnje slike Pie na igrišču nam je posredoval iz Španije njen zvesti navijač  Dean Mir.


Nov 27, 2022