Kako igrajo golf ameriški predsedniki?

Barack Obama je pogosto poslušal očitke, da na igrišču za golf preživi preveč časa. Navdušen igralec golfa pa je bil tudi nekdanji predsednik ZDA George H.W.Bush.

Ker je Tiger Woods še malce prestavil svoj povratek na profesionalno turnejo, ima v teh dneh malce več prostega časa. Tako je nedavno gostoval v oddaji Late Show with Stephen Colbert, kjer je med drugim odgovarjal tudi na vprašanja o tem, kako uspešni so bili na zelenicah ameriški predsedniki s katerimi je igral. Golfski zvezdnik je tako pohvalil Georga H.W. Bushea, češ, da sta pred leti, ko je bil 41. predsednik ZDA še mlajši, igrala zelo hitro oziroma, kot je dejal Tiger: 18 lukenj sva po navadi vedno odigrala prej kot v dveh urah. Seveda z avtomobilčkom.”

Zmagovalec 14. majorjev pa je malce manj pohvalil njegova naslednika. Tako Bill Clinton, kot predsednik, ki se počasi poslavlja od ovalne pisarne imata svoje težave na zelenicah: “Bill Clinton po navadi žoge ni uspel udariti najbolj naravnost, Barack Obama pa teh težav načeloma niti ni imel. Toda veste, pravzaprav težko udarite neravno žogo, če je udarec zelo kratek.”

Ko pa je pogovor nanesel na Donalda Trumpa, se je Woods izognil oceni z besedami: “Danes govorimo o ameriških predsednikih...”


Okt 24, 2016