Kaj lahko stori golf za okolje?

Varstvo okolja je tema, ki ji v R&A že vrsto let posvečajo veliko pozornosti. Zdaj vse kaže, da bo golf na tem področju dobil še pomembnejšo vlogo.

V zadnjih letih smo lahko na temo globalnega segrevanje veliko slišali. S Pariškim sporazumom gredo stvari na tem področju končno v pravo smer. Na srečo tudi v državi, kjer v preteklosti za to ni bilo največ posluha. Toda podnebni sporazum ni edina aktualno tema v ZDA ta hip.

Na kongresu v Houstnu, kjer je bila v ospredju pozornosti vloga športa pri varstvu narave je imel tokrat pomembno vlogo tudi golf. Rhett Evans, predsednik ameriškega združenja vzdrževalcev igrišč je pojasnil, da je prav golf šport, ki je v na področju “zelenih praks” pri vzdrževanju igrišč v zadnjih letih močno napredoval. Zdaj pa je pa njegovih besedah pravi čas, da Američane še bolj ozavesti o pomenu varstva narave. Kako pomembno vlogo lahko odigra golf pri ozaveščanju ljudi je bilo hitro jasno že ob analizi številk na področju dobrodelnosti. V ZDA namreč profesionalna zveza igralcev golfa za dober namen nameni več kot vse ostale največje športne zveze skupaj oziroma skoraj 2 milijardi dolarjev letno.


Okt 11, 2016