Igranje med jeleni - Albarella Golf Links

 

V bližini Chiogge južno od Benetk leži otok Albarella do katerega iz Ljubljane potrebujete približno tri ure vožnje. Letovišče z zasebnimi vilami leži v naravnem rezervatu in vstop vanj je mogoče le s posebno dovolilnico. Garni hotel na igrišču ima od lani prenovljene sobe in odličen zajtrk, za večerjo pa so na voljo dve restavraciji oddaljeni le nekaj minut vožnje.

 

Igrišče je bilo načrtovano kot klasičen škotski links, zato boste drevesa našli le ob zunanji meji proti vilam in proti morju, ki ga med igranjem lahko slišite, a le redko vidite, ker je na drugi strani sipin, ki so porasla z grmičevjem. Največja zanimivost igrišča so veliki fairway bunkerji, ki narekujejo smer igranja in številna jezera okoli katerih se vijejo luknje. Igrišče je bilo po načrtu škotskega arhitekta Johna Harrisa zgrajeno 1972 in se ponaša s številnimi priznanji za ohranjanje prvobitnosti naravnega okolja. Poleg številnih ptičev so njegovi najbolj znani živalski prebivalci jeleni s svojimi samicami, ko jih je več kot dvesto in se prosto gibljejo po igrišče medtem, ko vi igrate. Kadar jim pridete preblizu se elegantno umaknejo, sicer pa opazujejo vaše udarce z varne razdalje.

 

  

Igrišče je povsem ravno in kot pravi links izpostavljeno vetru, zato je zelo pomembno v katero smer igrate. Že na uvodnih luknjah vam hitro postane jasno, da je bolj kot dolžina udarcev pomembna smer, saj je že četrta luknja (par 5, 515 metov) na desni strani ves čas obdana z velikim jezerom, ki se nadaljuje še na kratek par 3 pete luknje in ob njem z druge strani igrate še na šesti luknji. Po zahtevnem paru tri na osmi luknji, ko zelenico varuje večje jezero se igrišče obrne nazaj proti klubski hiši in nadaljuje proti bazenskemu kompleksu, ki je na severu otoka. Tudi drugi del igrišča zahteva kar nekaj natačnih udarcev preko vodnih ovir in za najdaljši par tri na petnajsti luknji, ki je malo krajši od dvesto metrov bo drajver zaradi vetra velikorat velikokrat prava izbira.

 

 

Tudi zaključek je slikovit, saj zadnje tri luknje tečejo  vzporedno z morjem, ki pa na igro nima vpliva in ga vidite šele na udarjališču osemnajste luknje. Igrišče nas ni pustilo ravnodušne in ga bomo z užitkom odigrali še kdaj preko zime, ker je zaradi mile klime odprto vse leto. Tudi cenovno ugodni paketi za tri dni igranja in dve nočitvi z zajtrkom sta še dodaten razlog, da se bomo vrnili na italijansko jadransko obalo.

 


Dec 21, 2023