Najboljše igralke in igralci golfa so se v Riu na olimpijskih igrah pomerili prvič po letu 1904. V skladu s prvotnim načrtom naj bi šport na zelenicah zagotovo ostal del olimpijske družine le do leta 2020. Toda trenutno se zdi se, da bo prihodnost bolj svetla...

 

Vrnitev golfa na olimpijske igre je bila v marsikaterem pogledu manj bleščeča, kot bi lahko bila. V največji meri zaradi odpovedi številnih najboljših, ki niso odpotovali v Brazilijo. Navajali so različne razloge. Priljubljen izgovor je bil prav gotovo tudi virus Zika.

Kljub temu, pa je olimpijski turnir navdušil gledalce. Še posebej v moški konkurenci, kjer sta Justin Rose in Henrik Stenson v boju za zlato medaljo poskrbela za izjemen adrenalinski finale, kar se je lepo pokazalo tudi na številkah gledanosti televizijskega prenosa. Te podatke pa seveda skrbno merijo tudi vodilni možje Mednarodnega olimpijskega komiteja.

Po poročanju Guardiana je eden izmed vplivnih članov te krovne organizacije namignil, da bi bil zelo presenečen, če golfa ne bi mogli spremljati tudi na igrah leta 2024. Končno odločitev bo MOK sprejel v začetku prihodnjega leta.

 

V imenu Mednarodne golf federacije je trenutno dogajanje komentiral njen predsednik Peter Dawson:

“Na olimpijskih igrah v Riu smo lahko videli, da so gledalci z navdušenjem spremljali turnir v golfu. Zdaj počasi že pričakujemo olimpijski turnir na igrah v Tokiu leta 2020. Golf v jugovzhodni Aziji namreč v zadnjih letih doživlja skokovit napredek in rast. Zelo pomembno je, da naš šport ostane del olimpijske družine tudi v prihodnosti. Upam, da se bo to tudi zgodilo. Ne nazadnje si z Mednarodnim olimpijskim komitejem delimo iste vrednote.”


Nov 30, 2016