28. DINERS Pro Am Classic MAURITIUS 2019 v znamenju slovenske zmage

Diners Club je v Sloveniji že vrsto let prisoten tudi na področju golfa. Turnirji v Sloveniji spadajo med najbolje organizirane in najatraktivnejše, tudi zaradi bogate nagrade za najboljše, to je udeležba na zaključnem turnirju svetovnih Diners franšiz. Na zaključni turnir se uvrstijo trije najboljši domači igralci, Slovenijo pa že vrsto let na mednarodnem turnirju s posebnim povabilom zastopa tudi ekipa Slovenija 2.

Prizorišča zaključnih turnirjev so vsako leto natančno izbrana, odvijajo se na priznanih in prestižnih golf igriščih po svetu, tako so zaključne turnirje med drugimi gostili že španska La Manga, Dubai, Abu Dhabi, Doral,  Durban.  Zadnjih nakaj let pa zaključni turnir poteka na najslikovitejšem prizorišču Mauritius Anahita Four Season Resort. 

Zaključni turnirji so organizirani na tako visokem nivoju, da se igralci in gosti počutijo kot na tekmah najvišjega profesionalnega nivoja. Zaključni turnir vedno poteka na dveh različnih igriščih.  Na Mauritiusu sta to Anahita Four Seasons Golf Course, ter izjemno igrišče na bližnjem otoku Ile aux Cerfs Golf Club, ki spada zaradi izjemnih kontrastov med najbolj slikovita golf igrišča na svetu.

Slovenske barve sta letos zastopali ekipi Slovenija 1: Kavnik Matjaž, John Wallsh, Bojan Mesec,  ter ekipa Slovenija 2:  Miran Babnik, Matija Koren in Marko Štirn. Vsaki ekipi je dodeljen profesionalni igralec iz Anglije, štejeta najboljša dva neto rezultata na posamezni luknji.

Prvi dan je turnir potekal na otoku, ekipa Slovenija 1 je dosegla 71 točk, kar je zadostovalo za zlato sredino. Ekipi Slovenija 2 pa se je posrečila odlična igra in je z 88 neto točkami prevzela vodstvo, za njimi so se uvstile reprezentance Italije z 85 točkami in ekipa južne Afrike z 82 točkami.  

Drugi in odločilni dan se je tekmovanje igralo v resortu. Že zjutraj je pihal sorazmerno močan veter, zato je bilo pričakovati slabše rezultate. Ekipa Slovenija 1 se je dobro znašla v zahtevnejših razmerah in dosegla 78 točk, ter se skupno uvrstila na 7. mesto. Ekipi Slovenija 2 je tudi drugi dan uspelo odigrati najboljši rezultat dneva, tokrat z 86 točkami.  Z 8 točkami prednosti pred drugouvrščeno ekipo južne Afrike je Slovenija 2 zasedla prvo mesto.

Slovenija že praktično od začetka sodeluje na mednarodnih Diners tekmovanjih in ji dosedaj še ni uspelo zmagati, zato je letošnji dosežek še toliko bolj pomemben. Prihodnje leto naj bi se tekmovanje preselilo v Evropo, po neuradnih informacijh v Španijo v priznan resort PGA Catalunia.  

Utrinke si poglejte TUKAJ!

 


Okt 29, 2019