5 knjig, ki jih morate prebrati v letu 2016

Res je, časa ni več veliko, saj nas do novega leta loči le še dober mesec dni. Toda tule je seznam petih knjig, ki bi jih moral v letošnjem letu prebrati vsak ljubitelj igre na zelenicah.


“A Round of Golf with Tommy Armour” - Tommy Armour

Tudi golf je šport, kjer poznavanje prave tehnike predstavlja le delček do končnega uspeha. Še bolj kot pravilen zamah je na poti do zmage pomembna “glava” oziroma pravi pristop. Mnogi ljubiteljski igralci imajo težave z obema področjema.

Tommy Armour v svoji knjigi bralcu ponuja možnost, da se mu pridruži na igrišču in spozna skrivnosti, ki jih pri svojem pristopu uporabljajo najboljši profesionalci.


“Practice Manual” - Adam Young

Ali morda poznate koga, ki pravi, da nima časa za obiske vadišč, temveč svojo igro izpopolnjuje le na igrišču? Potem to gotovo ni knjiga zanj. V kolikor pa ste sami mnenja, da nizke seštevke prinašata le metodična vadba in trdo delo, je to pravo branje za vas.

V njej boste našli pregled najnovejših raziskav na področju športne vadbe in tehnike golfa s pomočjo katerih boste lahko izoblikovali popoln načrt treningov. Obenem pa boste zelo hitro ugotovili, kaj ste v minulih letih delali narobe.


“Golf is No a Game of Perfect” - Dr. Bob Rotella

V kolikor sodite med redne gledalce največjih turnirjev, potem gotovo poznate tudi rutino oziroma pripravo na udarec večine najboljših igralcev na svetu. Tako je. Prav vsak golfist, ki kroji svetovni vrh se na turnir pripravlja na točno določen način. Ne le na turnir. Enaki rutini sledi tudi pred vsakim udarcem. Dr. Rotella je bralcem svoji knjigi podrobno predstavil tehnike sproščanja s pomočjo katerih bodo zlahka kos tudi največjim izzivom na igrišču.


“Five Lessons: The Modern Fundamentals of Golf” - Ben Hogan

Na vsakem življenjskem področju lahko najdemo klasična dela. Knjiga Bena Hogana sodi v ta okvir. To delo je sicer nastalo pred desetletji, vendar je enako aktualno še danes. V kolikor sodite med ljudi, ki vam je golf vsaj približno pri srcu, morate vsekakor prebrati to knjigo.


“Harvey Penick's Little Red Book” - Harvey Penick

Harvey Morrison Penick je ime, ki ga pozna skoraj vsak profesionalni igralec golfa. Gospod iz Texasa je v svoji bogati karieri učil številne najboljše golfiste. Športna legenda je postal še za časa življenja s svojo “majhno rdečo knjigo”, ki je v trenutku postala uspešnica in je še danes najbolje prodajana knjiga na področju golfa.

Ko jo boste prebrali, vam bo hitro jasno zakaj! Vsakič, ko jo boste prebrali boste v njej našli nov uporaben nasvet s katerim bo vaša igra še učinkovitejša. Predvsem pa boste spoznali, da se da golf poučevati tudi na veliko preprostejši način, kot ste bili verjetno vajeni doslej.

 


Nov 25, 2016