​Po prvi zmagi na Protouru pred dobrima dvema mesecema v Avstriji je Žan Luka Štirn zabeležil še drugo, tokrat na Nizozemskem. Z skupnim rezultatom 198 udarcev (-12) v treh krogih je za dva udarca premagal vso konkurenco . S to zmago je prevzel tudi vodstvo v skupni razvrstitvi Protoura 2024.

 

Glede na to, da so do konca sezone samo še tri tekme, si je najverjetneje že zagotovil kategorijo 12a ali 12b na Challenge Touru za prihodnjo sezono, kar mu bo omogočilo igranje na vsaj 80% vseh tekem Challenge Toura ter vsaj treh tekem European Toura v sezoni 2024.

V kolikor bi do konca sezone uspel še enkrat zmagati pa bi si še izboljšal kategorijo in sicer v kategorijo 8, ki bi mu omogočala igranje vseh tekem Challenge Toura v sezoni 2024 ter vsaj pet do sedem tekem European Toura v letu 2024.

Poleg tega si je z letošnjimi odličnimi rezultati zagotovil pravico neposrednega nastopa na drugi stopnji kvalifikacij za European Tour 2024, ki se bodo odvijale v začetku novembra v Španiji.

Ima pa Žan Luka Štirn še poseben motiv za dober nastop na naslednjih dveh turnirjih na Nizozemskem, ker bodo organizatorji Protoura najboljšemu posamezniku te mini turneje podelili posebno nagrado in mu zagotovili nastop na tekmi European Toura KLM Open v letu 2024.

Na Nizozemskem sta nastopila tudi Gal Patrik Štirn, ki se je drugič zapored uvrstil v rez najboljših in na koncu osvojil 44. mesto z 212 udarci (+2) in Mark Trnovec, ki pa je zgrešil uvrstitev v rez.

Uspešna sezona se bliža koncu, saj v naslednjih desetih dneh sledita še dve tekmi na Nizozemskem in nato veliki finale v Nemčiji v začetku oktobra.

 

 

  

Tags: luka, štirn, žan

Aug 19, 2023