Po včerajšnji odlični igri z kar enajstimi brdiji, kar je rekordni dosežek v zgodovini slovenskega golfa, je bil Žan Luka Štirn tudi danes najboljši posameznik turnirja na Cubo golf v Smledniku z 65 udarci (-7). Njegov brat Gal Patrik je zaostal za udarec, tretje mesto pa sta si danes razdelila Luka Naglič in Nejc Čop Tomšič z 69 udarci (-3).
 


 

Žan Luka Štirn je tudi današnji tekmovalni krog odigral zelo suvereno in na prvem delu igrišča dosegel štiri brdije ter pobegnil konkurentom za zmago, čeprav je enak rezultat uspel tudi njegovemu bratu Gal Patriku, ki pa je igral v skupini za njim. Tudi drugi del je odigral zelo dobro in z štirimi brdiji in samo enim bogijem odigral najboljši rezultat dneva. “ Danes sem dobro udarjal in zadel tudi nekaj težkih patov za brdije, tako da sem z igro in rezultatom zelo zadovoljen. Veselim se jutrišnjega dne, ker je tekma z bratom in Lukom Nagličem vedno napeta, a tudi zabavna obenem” je povedal vodilni igralec turnirja. Po dveh odličnih krogih je rezultat Žan Luke Štirna 129 udarcev (-15) in ima pet udarcev prednosti pred bratom Gal Patrikom in sedem pred Lukom Nagličem. Včeraj so fantje dosegli kar pet eaglov, danes pa sta se takega uspeha razveselila samo Nejc Čop Tomšič na petnajsti luknji in Gal Patrik Štirn na osemnajsti luknji.

Pri dekletih na vrhu razpredelnice ni prišlo do sprememb, saj so najboljše tri igralke še vedno tesno skupaj. V najboljšem položaju je izkušena Barbara Car, ki je tudi danes odigrala pod parom igrišča in z 71 udarci (-1) za en udarec prehitela Zalo Jesih, tretja pa je bila z zaostankom treh udarcev Eva Kiri Fevžer. Vodilna trojica bo tudi jutri v zadnji tekmovalni skupini deklet bila ogorčen boj za zmago.

Jutrišnji zaključni krog prvega letošnjega SLO tour turnirja si lahko na igrišču Cubo ogledate tudi v živo od 9 ure dalje. Lepo vreme, urejeno igrišče in hitre zelenice na katerih se tudi najboljšim pri patanju kdaj zatrese roka in zgrešijo brdi ali celo naredijo tri pate, so dober obet za napet zaključek turnirja. Podelitev nagrad najboljšim bo okoli 15 ure pred klubsko hišo.


Mar 30, 2024