Druga tekma SLO Tour-a na igrišču Livada v Moravskih Toplicah se je tako v moški kot v ženski konkurenci končala z prepričljivima zmagama favoritov. Tomi Bezenšek in Zala Jesih sta odlično igrala vse tri dni in vodstva po prvem dnevu nista več izpustila iz rok. Odlične igralne razmere, toplo vreme in dobro urejeno igrišče so znova omogočili odlične rezultate.

Pri dekletih je Moravske Toplice najbolj nasmejana zapustila Zala Jesih. Temelje za svojo drugo zmago na SLO Tour-u je postavila že prvi dan turnirja, ko je vse nasprotnice prehitela za šest in več udarcev. Tudi naslednja dva dni je igrala odlično in ni naredila večjih napak, tako da Barbara Car kot njena najbližja zasledovalka ni imela nobenih možnosti, da jo ujame. “ Res sem vesela, saj sem tudi zadnji dan igrala zelo sproščeno. Počasne zelenice so mi delale nekaj težav in šele na koncu sem ujela tudi pravi ritem pri patanju. Z rezultatom se nisem obremenjevala, a ko je Barbara naredila tri bogije proti koncu runde sem vedela, da me bo težko ujela.”  Zmagovalka Zala Jesih je v treh dneh odigrala 222 udarcev (+6), druga je bila Barbara Car z 226 udarci (+10) in tretja Eva Kiri Fevžer z 234 udarci (+18).

Pri fantih je bil Tomi Bezenšek suveren vse tri dni in konkurentom ni ponudil niti najmanjše možnosti, da bi ogrozili njegovo vodstvo. Tudi finalni dan je odigral par igrišča in zaostal samo z Leonom Carjem, ki je odigral tretji krog z 69 udarci (-3).
Z zmago sem zadovoljen, a bi lahko igral boljše. Tudi zadnji dan je bilo v moji igri nekaj nepotrebnih napak, saj sem kljub trdnemu vodstvu na nekaterih luknjah želel preveč. Posledica so bili nepotrebni bogiji, ker mi tudi patanje ni šlo. V treh dneh vsaj deset patov znotraj radija treh metrov nisem uspel udariti do luknje “ je povedal zmagovalec, ki zaradi šolskih obveznosti še ni potrdil nastopa na državnem prvenstvu v match-playu, ki bo konec tega tedna na Ptuju.
Za svojo četrto zmago na SLO Tour-u je Tomi Bezenšek v treh dneh odigral 211 udarcev (-5), drugi je bil Leon Car z 218 udarci (+2), tretje mesto pa sta si razdelila Jan Luka Šamec in Žiga Strašek z 223 udarci (+7).

Na dvodnevnem tekmovanju U-12 in U-18 rekreacija so nastopili trije fantje in eno dekle. Najboljši rezultat je dosegla Tara Stjepanovič z 178 udarci (+34).

 


Apr 15, 2024