Za dober namen

Turnir St. Jude Invitational je gotovo eden izmed najbolj plemenitih dogodkov v svetu športa.

Gre za turnir, ki je bil prvič na sporedu maja leta 1958. Takrat je potekal pod imenom Memphis Open. Sodelovanje z bolnico St. Jude, ki se vse od leta 1962 ukvarja z raziskavami rakavih bolezni otrok pa se je začelo leta 1969. 

Od tega leta naprej gre za enega izmed turnirjev, kamor najboljši igralci golfa na svetu še posebej radi pridejo. Tudi letos so se na zelenicah družili z mladimi junaki, ki se borijo z zahrbtno boleznijo. Med udeleženci turnirja je letos vse, ki se trudijo pomagati bolnim otrokom še posebej navdušil Jon Rahm, ki je univerzitetni bolnišnici St. Jude poklonil ček v višini 23.000 dolarjev. 24 letni Španec je namreč za vsakega doseženega brdija za dober namen poklonil 1.000 dolarjev, za vsakega eagla pa 5.000 dolarjev. 

Na koncu je po doseženem sedmem mestu svojo gesto komentiral z besedami: “Na tem turnirju ne igramo le zase. Pomembno je, da posameznik vedno nekaj pokloni nazaj skupnosti. Vsi bi se morali zavedati, da so naše vsakdanje težave zanemarljive v primerjavi z bitkami, ki jih vsak dan vodijo bolni otroci. Posebej lepo je bilo, ko sem se lahko družil z enim izmed otrok, ki so na 18. zelenici nastopali v vlogi častnih kedijev. Ljudje so te mlade junake glasno bodrili. To je izkušnja, ki je gotovo ne bodo pozabili nikoli v življenju,” je svoje občutke opisal španski golfist.


Aug 08, 2019