XLI Mednarodno prvenstvo Slovenije za amaterke in amaterje

Preteklo soboto se je zaključilo Mednarodno prvenstvo  Slovenije za amaterke in amaterje na golf igrišču Livada v Moravskih Toplicah. 

Tekmovalke in tekmovalci so v zelo spremenljivem vremenu, vetru, nizkih temperaturah odigrali 4 kroge, dva od teh v soboto. Ekipa GI Livada na čelu z Jožetom Puckom je res dala vse od sebe in v teh razmerah izjemno dobro pripravila igrišče in vse potrebno za tekmovanje. 

V moški konkurenci izrazitega favorita ni bilo, vodstvo se je menjalo praktično v vsakem posameznem krogu. Nemec Eric Doerrenberg je na koncu zmogel največ koncentracije in konstantne igri in tako osvojil naziv mednarodnega prvaka Slovenije. Na drugem mestu je bil Vid Jože Potočar, ki se mu je z na zadnji luknji doseženim eaglom uspelo priboriti drugo mesto. Tretji je Linus Lang (Nemčija) s šestimi udarci skupno čez par. 

Pri amaterkah je bilo jasno, da bo dvoboj potekal med našo Pio Babnik in Avstrijko Emmo Spitz. Obe sta na WAGR-u med prvih 30 najboljših amaterskih igralk na svetu. Na koncu je s sedmimi udarci skupno pod parom povedla Emma Spitz, naša Pia Babnik je bila druga s štirimi udarci pod parom.  Dobro igro je pokazala tudi Rusinja Nataliya Guseva, katera veliko trenira v Sloveniji in osvojila tretje mesto z dvema udarcema pod parom. 

 

Nataliya Guseva

Natalya Guseva, Ema Spitz, Pia Babnik

Ema Spitz (zmagovalka)

Linus Lang (3. messto) ,  Eric Doerrenberg (zmagovalec), Vid Potočar (2. mesto)

Po prvih dveh dneh smo dobili zmagovalce tudi v Pokalu narodov. Pri moških ekipah zmagala Slovenija 3 (Jakob Balkovec, Nejc Čop Tomšič in Luka Strašek) s skupno 289 točkami in boljšim rezultatom zadnji dan. Drugi so bili tudi naši – Slovenija 1 z enakim rezultatom (Vid Jože Potočar, Gal Patrik Štirn in Kristjan Vojteh Burkelca), ter tretji tudi Slovenci (Slovenija 2) z točko več 299 (Vid Slavec, Nik Pogorelčnik Hojnik, Jan Hribernik).

1. mesto  - Slovenija 3 (Jakob Balkovec, Nejc Čop Tomšič in Luka Strašek)

2- mesto - Slovenija 1 (Vid Jože Potočar, Gal Patrik Štirn in Kristjan Vojteh Burkelca)

3. mesto - Slovenija 2 (Vid Slavec, Nik Pogorelčnik Hojnik, Jan Hribernik)

Pri ženskih ekipah je zmagala Slovenija 1 (Pia Babnik, Vida Obersnel in Inja Fric) z 287 točk. Druge so bile Avstrijke (Emma Spitz, Katharina Muehlbauer, Gloria Handl) z 295 točkami, tretje pa spet Slovenke z 303 točkami (Lara Ječnik, Neža Šiftar, Tijana Jovičević Kovačič). 

1. mesto - Slovenija 1 (Pia Babnik, Vida Obersnel in Inja Fric)

2. mesto - Avstrija (Emma Spitz, Katharina Muehlbauer, Gloria Handl)

​​

3. mesto - Slovenija 2 ( na sliki Neža Šiftar)

Čeprav je letos udeležba bila nekoliko manjša, je zasedba tekmovalno in mednarodno gledano bila res dobra. 

Vsem tekmovalkam in tekmovalcem, ki so odigrali prvenstvo v teh vremenskih razmerah, iskrene čestitke. 

Posebna zahvala tudi Termam 3000 in golf igrišču Livada za ves trud in izjemno gostoljubnost!​


Maj 23, 2019