Slovenska ekipa se iz svetovnega amaterskega prvenstva v golfu WAGC in turnirja povabljencev WAGI ki se je včeraj končal v Kuala Lumpurju v Maleziji vrača z dvema medaljama in dvema hole in one zadetkoma. V konkurenci 33 držav se tekmovanja, ki poteka že od leta 1995 lahko udeležijo zmagovalci državnih izbirnih tekmovanj v petih kategorijah glede na hendikep.

Slovenijo so zastopali v kategoriji hcp 0-5 Žak Bajec, hcp 6-10 Matjaž Kavnik, hcp 11-15 Drago Bilić, hcp 16-20 Ven Florjančič in hcp 21-25 Uroš Časar. Format tekmovanja je seštevna igra neto, kar pomeni, da se vsakemu igralcu od doseženega rezultata odšteje hendikep. Turnir poteka vsak dan na drugem igrišču, a ker je bilo skupno število nastopajočih 350 so ga opravili z štartom na strel in uporabo električnih avtomobilov, saj drugače časovno ne bi uspeli končati vsakodnevno rundo.

Slovenci so v preteklih letih že osvojili naslove in medalje in tudi letos so bili zelo uspešni, saj so bili po treh tekmovalnih dneh, kar štirje v igri za medalje in Uroš Časar je celo vodil v svoji kategoriji, a na koncu ostal za udarec prekratek. Po živčno napetem in zanimivem zadnjem dnevu je tretje mesto na WAGC v kategoriji hcp 6-10 osvojil Matjaž Kavnik, tretji pa je bil na WAGI tudi Almir Babić v kategoriji hcp 16-20.

Na zaključni prireditvi so Fair-play nagrado prejeli Poljaki, pokal za skupno ekipno zmago pa domača reprezentanca Malezije. Presenečenje za vse pa sta pripravila Tomaž Kavnik in Aleš Fevžer saj sta v dveh zaporednih dneh zadela Hole in one na istem igrišču - Glenmarie Golf & Country club, vendar vsak na svoji luknji.

Tags: 2022, wagc

Nov 20, 2022