Ana Belac letošnjo sezono igra v odlični formi in na Amundi German Masters je bila vse dni v ospredju. Na koncu je osvojila šesto mesto z 281 udarci (-7) in za zmagovalko Alexandro Forsterling iz Nemčije zaostala za pet udarcev. V rez najboljših 64 igralk od 130 na štartu se je zanesljivo uvrstila tudi Pia Babnik, ki je z odličnim finišem osvojila končno 24 mesto z 287 udarci (-1).

Turnir Amundi German Masters z nagradnim skladom tristo tisoč evrov je potekal na igrišču Seddiner See. Medtem, ko se je Ana Belac uvrstila v finalna dva dneva z šestim najboljšim rezultatom -2 , je Pia Babnik uspela ujeti finale z rezultatom +5, ki je bil prelomnica za nadaljevanje. To jo je tako podžagalo, da je v tretjem in četrtem krogu odigrala po 69 udarcev in zelo napredovala po lestvici.


Manj skrbi je imela Ana Belac, ki je igrala zelo zanesljivo in bila po tretjem krogu celo na tretjem mestu skupne razpredelnice. Zaključni dan je začela z udarcem zaostanka za vodilno dvojico Spitz in Forsterling, zato so igrale skupaj v zadnji skupini. Ana Belac je odigrala štiri brdije in tri bogije, kar ni bilo dovolj za zmagovalne stopničke, saj sta Avstrijka Emma Spitz in domačinka Alexandra Forsterling odigrali zadnji krog s petimi udarci pod parom igrišča. Turnir sta končali z 276 udarci (-12) in v razigravanju odločili o zmagovalki turnirja. Več sreče je imela domača zvezdnica, ki je trenutno tudi drugouvrščena skupne lestvice te sezone. Ana Belac je skupno na 39. mestu, Pia Babnik je na 69. mestu in Katja Pogačar, ki v Nemčiji ni nastopila, na 80. mestu.

Nova visoka uvrstitev Ane Belac na Ladies European Tour-u ji je tudi na široko odprla vrata za nastop na poletnih Olimpijskih igrah v Parizu, kar bo skušala potrditi z nastopom prihodnji konec tedna na Jabra Ladies Open v Evianu. Tam ima visoke cilje tudi Pia Babnik, ki je na tem turnirju dosegla svojo krstno zmago leta 2021.

 


Maj 20, 2024