Sezona na Ladies European Tour (LET) 2023 se je nadaljevala na Floridi s posamezno in ekipno tekmo Aramco Team Series na kateri sta nastopili tudi Ana Belac in Pia Babnik.

 

Na igrišču Trump International Golf Club West Palm Beach je bila Ana Belac vse do konca v igri za zmago in na koncu zasedla 5. mesto in samo za 3 udarce zaostala za zmagovalko Carloto Ciganda iz Španije. Pia Babnik tudi tokrat ni uspela priti v rez najboljših in je končala na 95 mestu (+18)

 

Ana Belac, ki razmere na Floridi dobra pozna in jo vročina ni pretirano motila je bila odlična vse dni turnirja in ker je to njena prva sezona na LET poleg skupne razvrstitve Race to Costa Del Sol tekmuje tudi v kategoriji novink, saj je uspešnimi kvalifikacijami konec lanskega leta v La Mangi prvič pridobila karto za igranje tudi na evropskih tleh.

 

Vrhunski nastop ji je prinesel tudi naziv novinke tedna in z novimi točkami je kljub samo dvema odigranima turnirjema na odličnem osmem mestu v kategoriji novink, kjer vodi Alessandra Fenali iz Italije.

 

"Mislil, da je bil res lep teden," je dejal 26-letnica iz Portoroža. “Zame je bilo je zelo priročno igrati na Floridi, ker živim v Orlandu. Zelo mi je bilo všeč, da je bilo igrišče nekoliko zahtevnejše, tako da se je bilo potrebno za vsak brdi močno potruditi. Zahtevalo je veliko zelo kakovostnih udarcev in natančnih patov, zato sem zelo vesela, da sem to lahko izkoristila za dober rezultat.”

 

V skupnem seštevku na turneji LET še vedno vodi Aditi Ashok iz Indije, ki je letos odigrala štiri turnirje in na njih enkrat zmagala in bila vsakič med deseterico najboljših. Druga je Linn Grant iz Švedske, ki je do sedaj igrala na petih turnirjih in enkrat zmagala in bila trikrat med deseterico in tretja Ana Pelaez Trevino iz Španije, ki je letos odigrala osem turnirjev in je bila na njih štirikrat med deseterico najboljših. Ana Belac je z samo dvema odigranima turnirjema na 40. mestu, Pia Babnik pa je po šestih odigranih turnirjih na 131. mestu med 165 uvrščenimi, ki so letos osvojile točke za lestvico.

 


Maj 23, 2023