Po skoraj sedmih letih oz. natančno 2474 dneh odkar igra med poklicnimi igralkami golfa je Katja Pogačar dočakala svojo prvo profesionalno zmago. Na turnirju Narrabri Golfie je zmagala v razigravanju in si tako priigrala tudi nastop na ženskem odprtem prvenstvu Novega Južnega Walesa v Avstraliji konec prihodnjega tedna, kjer se bo nadaljevala Evropska turneja goflistk.
 

Katja je zmagala potem, ko je naprej v rednem delu dvodnevnega turnirja odigrala 138 udarcev (- 4) in potem v razigravanju premagala Cecilio (Jeongmin) Cho, zmagovalko Duntryleague in Lydio Hall, ki je prejšnji teden osvojila zmago na kvalifikacijskem turnirju Dubbo.

Katja Pogačar je na prvi dodatni luknji play off-a zmagala na regionalnih kvalifikacijah za NSW Women’s Open (Ladies European Tour) v Avstraliji, ki bo potekal čez dva tedna. V petek je Katja igrala 67 in bila le dva udarca za vodilno Lydio Hall.

“Včeraj je bil golf zelo enostaven, danes pa sem začela zelo zakrčeno in naredila double bogey na prvi luknji. Nato pa sem se spet našla, čeprav sem se morala cel dan veliko bolj reševati. Igrala sem v zadnji skupini, kjer so nas ves čas spremljali gledalci v avtomobilčkih ter snemalci” je povedala Katja po zmagi.

“Na zadnji luknji sem udarila zelo slab driver, in imela še 178m do luknje. Tudi moj approach ni bil najboljši, ker sem stala na koreninah. Po relativno dobrem “flop chipu “ sem zadela štiri metrski pat za par.”

“Zelo sem bila srečna, ko sem že po odigranih 36 luknjah izvedela, da sem se uspešno kvalificirala na LET turnir NSW Women’s Open. Vesela sem bila tudi, da lahko ponovim drajver na osemnajsti luknji. Mislim, da mi je to veselje odtehtalo vso nervozo, in sem res udarila dovolj dober driver, ter tudi nato zelo dober approach na sedem metrov. Moj put za zmago pa je bil popolen.” 

“Še vedno se mi zdi kot v sanjah, da sem zmagala proti zelo dobrim igralkam. Vem pa, da je to rezultat trdega dela v času priprav z mojimi trenerji” je za konec povedala Katja Pogačar.

 

 


Mar 16, 2024