Velika zgodba na vidiku

Pisalo se je leto 2012, ko je padla ena izmed zadnjih moških trdnjav v svetu športa. Tistega leta je kot prva ženska v zgodovini Auguste National članica tega prestižnega kluba postala nekdanja ameriška državna sekretarka Condoleezza Rice.

  

Šlo je za prelomen dogodek, saj so se v klubu, ki od leta 1934 gosti najprestižnejši golfski turnir na svetu, v preteklosti zelo otepali žensk v svojih vrstah. Toda letos je vsa zgodba dobila novo dimenzijo. Fred Ridley, novi predsednik najbolj ekskluzivne golfske druščine, je prav v času letošnjega Mastersa napovedal veliko novost oziroma organizacijo zelo zanimivega turnirja. 

V Augusti bodo prihodnje leto namreč organizirali Maters za ženske. To pa ne bo profesionalni, temveč amaterski turnir. Šlo bo za turnir na katerem bodo udeleženke odigrale 54 lukenj. Zadnjih 18 na zelenicah Auguste 6. aprila leta 2019, ostale pa na enem izmed igrišč v bližini.

Novost je nastala z namenom promocije ženskega amaterskega golfa. V ZDA se namreč večina najboljših golfistk želi čim prej odpraviti med profesionalke. Zdaj pa bodo imele mlade igralke nov, pomemben motiv, da še nekaj časa vztrajajo kot amaterke. Poznavalci so namreč prepričani, da bo ženski amaterski Masters hitro postal najbolj odmevni dogodek v ženskem golfu.


Apr 11, 2018