Gospod Dani Anžič je v Sloveniji za razvoj mladinskega golfa naredil ogromno. Bil je pobudnik in organizator otroških tekmovanj, ki so se imenovala »Bambi Cup«. To so bili začetki turnirjev za najmlajše slovenske golfiste, pravzaprav za vse otroke, ki so golf spoznavali v najlepši luči. Dani Anžič je skrbel za izvedbo tekmovanj in bil, tako ali drugače, dolga leta povezan z aktivnostmi v Golf zvezi Slovenije. Sam je povečini golf igral na Bledu in bil tudi član slovenske seniorske ekipe.

Gospod Anžič je bil vedno nasmejan in dobre volje. Njegova vedra volja se je pogosto razširila daleč naokrog. In prav to je dajal drugim, pravzaprav v vsem svojem okolju. Imel je široko srce in ustreči je želel vsem, četudi včasih to ni bilo mogoče.

Nekoč je dejal: »Ko bom odšel, bi še vedno rad imel »singel hendikep«.« Želja se mu sicer ni uresničila, a ostal bo v spominu kot odličen golfist, ki je znova in znova pomagal, a tudi sam venomer raziskoval nove pristope in načine igranja v golfu. Zadnja leta je kljub zdravstvenim težavam veliko časa preživel na vadišču igrišča Trnovo, kjer je neizmerno užival.

Dani Anžič nas je zapustil v starosti 82 let. Nikoli ga ne bomo pozabili. Njega, njegove ljubezni do golfa, želje po razvoju mladinskega golfa in njegove dobrohotne srčnosti.

Počivaj v miru.

Fotografije: Mirko Kunšič​


Maj 30, 2022