Ob zaključnem delu sezone so se slovenske golfistke in golfisti pomerili še v ekipnem match playu, ki je omogočal nastop obema spoloma in tudi dobrim rekreativnim igralcem. Vsako od osmih prijavljenih ekip so sestavljali trije golfisti s hendikepom boljšim od 4,9, eden s hcp do deset in še en golfist s hcp slabšim od deset. Igrišče Arboretum je zadnji oktobrski vikend pričakalo tekmovalce v jutranji rosi in tudi megli, preko dneva pa je bilo vreme kar lepo naklonjeno golfistom.

Po izločilnih obračunih sta se v finalu pomerili ekipi Lene Kosti in Young Guns. S 3:2 so državni prvaki postali golfisti Lene Kosti, za katere je odločilno zmago dosegel Jaka Babnik, ki je v dvoboju proti Nejcu Čopu Tomšiču šele na 20. luknji ostal malenkost bolj natančen in zbran.

Ob zmagovalni ekipi, velja iskreno čestitati tudi petim golfistom, ki so na državnem prvenstvu ostali nepremagani oz. so zmagali v vseh treh dvobojih match playa: Jaka Babnik, Kristjan Burkelca, Martin Čurič, Mitja Lindič in Samo Zalokar.

Četrtfinale: Arboretum – Hitting Bombs 3:2, Young Guns – Kristjan Trnovo 3:2, Lene Kosti – Racman I 3:2, Racman II – Zlati Grič (odpoved)

Polfinale: Young Guns – Arboretum 3:2, Lene Kosti – Racman II 4:1

Za 5. mesto: Kristjan Trnovo – Racman I 4:1

Za 3. mesto: Arboretum – Racman II 4,5:0,5

Finale: Lene Kosti – Young Guns 3:2

Končni vrstni red:

1 Lene Kosti (Mitja Lindič, Iztok Orehek, Timon Svetek Zgonec, Jaka Babnik in Max Golob)

2 Young Guns (Helena Hojnik, Petra Balkovec, Gal Patrik Štirn, Nejc Čop Tomšič in Jakob Balkovec)

3 Arboretum (Samo Zalokar,  Jani Lipovšek oz. Darko Slabe, Matic Zalokar, Domen Slabe in Luka Braz)

Lene Kosti

Young Guns

Arboretum

Jaka Babnik

Timon Svetek Zgonec, Mitja Lindič in Iztok Orehek

Samo Zalokar

Martin Čurič

​Kristjan Vojteh Burkelca


Nov 04, 2021