Uspešen dan za dekleta, slabše za fante

Za nami je prvi dan tekmovanj na evropskem ekipnem prvenstvu za moške in ženske
 
Dekleta, ki igrajo na Sardiniji – igrišče Is Molas Golf Club so uspešno igrale prvi dan kvalifikacij. Predvsem je izstopala mlada Pia Babnik, ki je dosega tudi najboljši rezultat med vsemi 120 igralkami. Njen rezultat je res izjemne saj je krog zaključila z sedmimi udarci pod parom igrišča (8 brdijev in samo en bugy).  Odlično je igral tudi Vida Obersnel z dvema udarcema pod parom igrišča.
 
Po prvem dnevu vodi prepričljivo ekipa  Italje (-17), druga Škotska (-12) in tretja Švedska (-9).
Ekipa Slovenije je zaključila prvi dan na 13 mestu (+2) in si lahko jutri še vedno pribori mesto med prvih osem ekip, ki se bodo zadnje tri dni pomerile v medsebojnih dvobojih.
 
Rezultati naših tekmovalk:
Pia Babnik-7 (65
Vida Obersnel-2 (70
Hana Mirnik+3 (75
Inja Fric +4 (76
Lara Ječnik+4 (76
Tijana Jovičevič +7 (79)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Moška ekipa, ki igra na jugu Švedske  - Golf klub Ljunghusen, blizu Malmö-ja, ni bila tako uspešna kot dekleta. Kaj natančno so počenjali naši igralci na igrišču še ne vemo oziroma nimamo informaciji, nam bo pa vodstvo ekipe povedalo vzroke. Od mladih članov ekipe tudi ne smemo pričakovati preveč, saj razen nekaterim manjka izkušenj iz velikih tekmovanj. V evropskem in svetovnem golfu je dejstvo da rezultati okoli para igrišča ne pomenijo veliko, nad parom pa skoraj nič. 
 
Po prvem dnevu je v vodstvu Irska (-9), Anglija  na drugem (-9) ter Škotska in Švedska (-7) na skupnem tretjem mestu.
 
Slovenija je po prvem dnevu na zadnjem 16 mestu in velikim zaostankom (+27), kar pa za končno razvrstite še ne pomeni nič, saj si kljub zadnjemu mestu v seštevni igri lahko vidno izboljša uvrstitev v medsebojnih dvobojih za uvrstitev med 9 in 16 mestom. Na koncu tekmovanj se bodo tri najslabše ekipe "preselile" v II kakovostni razred.
 
Rezultati naših tekmovalcev:
 
Luka Naglič+3 (75
Jan Hribernik +5 (77
Žan Luka Štirn +6 (78
Gal Patrik Štirn +6 (78
Kristjan Vojteh Burkelca +7 (79)
Vid Potočar  +13 (85)
 
 
 
 
 
 
 
 

Jul 09, 2019