V začetku leta 2024 se na Portugalskem odvija serija turnirjev Portugal Golf Tour, ki je namenjena profesionalnim in amaterskim igralcem in igralkam golfa kot uvod v sezono 2024. Na turnirju so v enotni konkurenci nastopala tudi dekleta.

Slovenijo so tokrat zastopali štirje igralci: Pia Babnik, Jaka Babnik, Gal Patrik Štirn in Žan Luka Štirn. Na turnirju se je zbralo več kot 80 igralcev iz cele Evrope. Turnir se je odvijal na igrišču Alamos na jugu Portugalske. Razmere za igro in temperature so bile ugodne, zadnji dan turnirja je pihal močan veter.

 

Na turnirju se nejbolje znašel  Žan Luka Štirn, ki je s skupnim rezultatom -13 zasedel vrhunsko 2 mesto. Odličen je bil drugi dan, ki ga je Žan Luka zaključil z 62 udarci oz devetimi udarci pod parom igrišča.

 

Pia Babnik in njen brat Jaka sta prvi dan tekmovanja končala s 65 udarci, na koncu pa zaključila turnir s skupnim rezultatom -4 in -2. Gal Patrik je prav tako igral odlično, nekaj napak se je prikradlo v zadnjem dnevu, skupni rezultat +2 ga je še vedno uvrščalo v zgornji del vseh udeležencev. 

Naslednji turnir je na sporedu čez nekaj dni prav tako s številno Slovensko udeležbo.

 

 

 

 


Jan 18, 2024