Z zaključnim turnirjem v Nemčiji se je danes končala sezona Progolf Toura, na katerem je Žan Luka Štirn s skupnim petim mestom dobil pravico nastopa na Challenge Touru v sezoni 2024. 

 

Veliki finale na igrišču Castanea Resort je odigralo 72 najboljših igralcev, ki so osvojili točke za lestvico na 14 turnirjih v letošnjem letu.

 

Slovenijo sta zastopala brata Štirn in prvič je bil mlajši Gal Patrik boljši od starejšega brata, ki je imel pred začetkom finalnega turnirja z tretjim mestom odlično izhodišče za veliki uspeh. Gal Patrik je tridnevni turnir odigral z 218 udarci (+5) in zasedel 40.mesto, Žan Luka pa je z 221 udarci (+8) na koncu delil 53. mesto. V izjemni konkurenci odličnih golfistov je karto za Challenge Tour 2024 prejelo le najboljših pet tekmovalcev v sezoni 2023.

 

 

Poleg našega najboljšega poklicnega igralca so to še zmagovalec finalnega turnirja in celotne sezone Timo Vahlenkamp iz Nemčije, drugo uvrščeni Francoz Andoni Etchenique, kot tretji njegov rojak Clement Guichard in četrti Christian Braunig iz Nemčije.

 

Žan Luka Štirn si je s tem uspehom zagotovil kategorijo 12b na Challenge Touru 2024, kar mu bo omogočilo igranje vsaj 80% vseh tekem tega tekmovanja. Sezona s tem še ni končana, saj si je z odličnimi letošnjimi nastopi zagotovil neposredno vstopnico za nastop v drugem krogu kvalifikacij za European Tour 2024, ki se bo odvijal v začetku novembra v Španiji.

 

V kolikor bi mu uspelo priti skozi sito drugega kroga, bi v tretjem krogu na šestdnevnem turnirju lovil uvrstitev med najboljših 70 golfistov, kar bi mu omogočilo kategorijo 8 na Challenge Touru in kategorijo 20 na European Touru. S tem bi lahko igral vse tekme Challenge Toura 2024 in vsaj pet do sedem tekem European Toura 2024. V kolikor pa bi po šestih dneh tekmovanja osvoji eno od prvih 25 mest, pa bi si zagotovil polno karto za European Tour 2024.

 

Žan Luka Štirn je postal prvi Slovenec z sezonsko karto za Challenge Tour, zato držimo pesti da mu novembra uspe še nov podvig v svetu poklicnega golfa.

 

 


Okt 06, 2023