Sezona tekmovanj najboljših slovenskih amaterskih golfistov in golfistk se ja začela danes na igrišču Cubo v Smledniku. Odlična udeležba in nastop naših najboljših profesionalcev je privabil tudi igralce iz tujine tako, da je vseh nastopajočih kar šestinštirideset. Prvi dan je blestel Žan Luka Štirn, ki je odigral igrišče z 64 udarci (-8) in prehitel vso konkurenco za tri udarce in več.

Svojo kvaliteto je pokazal predvsem na prvih devetih luknjah, saj jih je odigral s samo 31 udarci (-5). Začel je s štirimi brdiji, na peti luknji je sicer naredil dvojni bogi z tremi pati, a je potem nadaljeval še s tremi brdiji in prvi par odigral šele na deveti luknji. Na drugem delu igrišča je odigral še štiri brdije in bogi na 15. luknji in končal prvi dan z tremi udarci prednosti pred Luko Nagličem, tretje mesto po prvem dnevu pa sta zasedla Gal Patrik Štirn in Timon Svetek Zgonec, ki sta zaostala še za udarec več. Timon Svetek Zgonec je odigral odličen prvi krog in dosegel kar dva eagla na sedmi in dvanajsti luknji. Eagle so odigrali tudi Luka Naglič in Tim Bohinc na 18 luknji in Tomi Bezenšek na 8 luknji.

Pri dekletih so najboljše tri prijavljene igralke dokazale svojo kvaliteto in odigrale igrišče pod parom. V vodstvu sta Barbara Car in Zala Jesih z 70 udarci (-2) in Eva Kiri Fevžer z 71 udarci (-1).


Jutri se prvi letošnji Slo tour turnir nadaljuje z drugim krogom v katerem znova pričakujemo odlične rezultate, saj je vremenska napoved še boljša od današnje.

 


Mar 29, 2024