Slovenski mladinski reprezentanci (U 16) sta se tudi letos udeležili že tradicionalnega tekmovanja za European Olympic Hopes Trophy 2017, ki je bil odlično organizirano, tokrat na igrišču Kaskada blizu Brna. Obe ekipi sta obe dosegli izvrstna rezultata.

Vremenske razmere igralcem, na že tako razgibanem in zahtevnem igrišču res niso bile naklonjene, saj je med tekmovanjem celo snežilo. Igralo se je pri zelo nizkih temperaturah (malo nad 0 stopinj C), igro pa je vseskozi še dodatno oteževal močan veter. Turnirja so se udeležile reprezentance Nemčije, Slovaške, Poljske, Češke republike, Madžarske in seveda Slovenije.

Reprezentanca mladincev v postavi: Luka Strašek, Gal Patrik Štirn, Kristjan Burkeljca, Vid Potočar, Maks Popovič, in Jakob Balkovec je po izenačenih borbah uspela izboriti odlično drugo mesto. Zmagala je reprezentanca Nemčije.

Tokrat je svoje znanje in premoč nad nasprotnicami uspešno pokazala reprezentanca mladink v postavi: Pia Babnik, Lara Ječnik, Vida Obersnel, Neža Šiftar, Tijana Jovičevič in Kaja Teran, ki je v dvobojih premagala vse tekmice in prvič na tem tekmovanju osvojila prvo mesto in pustila za seboj favorizirani reprezentanci Češke Republike in Nemčije.

Ekipi sta odlično in zavzeto vodila kapetana Damjan Murgelj (za mladince) in Janez Grilc (za mladinke), ki sta tudi pomembno prispevala k takemu odličnemu rezultatu obeh reprezentanc.


Apr 25, 2017