Turnir serije LET v Savdski Arabiji z nagradnim skladom pet milijonov dolarjev je osvojila Patty Tavatanakit, ki je v štirih dneh odigrala 270 udarcev (-18) in zmagala z veliko prednostjo, saj je vodila od prvega do zadnjega dne. Od slovenskih poklicnih igralk je nastopila samo Pia Babnik, ki se je uvrstila v rez in končala kot petdeseta z 291 udarci (+3).

 

Turnir Aramco Ladies Interantional je zaradi bogatega nagradnega sklada med igralkami zelo priljubljen, zato se ga rade udeležijo tudi igralke, ki nastopajo na LPGA. Za prestižni naslov in ček za skoraj 700.000 dolarjev se je potegovalo 120 igralk, ki so upale da se bodo pod vročim arabskim soncem vpisale v zgodovino.

 

Mnoge najboljše iz pretekle sezone se sploh niso uvrstile v rez, zato pa je to uspelo Pii Babnik, ki je po zelo slabem uvodnem dnevu, ko je z 78 udarci delila 97. mesto, naslednji dan odigrala drugi najboljši rezultat od vseh igralk ( 67 udarcev, -5), ki ga je delila z Angležinjo Charley Hull in Minsun Kim iz Japonske.

 

Daleč najboljši rezultat drugega dneva je dosegla Irka Leona Maguire ( 64 udarcev, -8), a je bila podobno kot Pia v precejšnjem zaostanku po prvem dnevu.

Pia Babnik je drugi dan odigrala osem brdijev in tri bogije s samo 25 pati, medtem ko je Leona Maguire svojo rundo prav tako odigrala z 8 brdiji, a brez bogija in za to potrebovala 29 patov. Zvezdnica LPGA Lexi Thompson je tretji dan odigrala enako kot Pia Babnik s 74 udarci, kar pa ni zadoščalo za preboj proti sredini turnirske razpredelnice. Po treh dneh je bila vodilna Patty Tavatanakit (-11), pred Esther Henseleit iz Nemčije (-8) in Emily Kristine Pedersen iz Danske (-7).

 

Tudi v finalu je bila vodilna igralka suverena in je z najboljšim rezultatom dneva (65 udarcev, -7), ki si ga je delila z Japonko Minami Katsu svoje vodstvo še povečala in končala z sedmimi udarci prednosti pred Nemko Henseleit, tretje mesto pa sta si razdelili Japonka Katsu in Angelžinja Hull, ki sta zaostali še dva udarca več.

 

Naslednji turnir serije LET z desetkrat manjšim nagradnim skladom (450.000 evrov) bo konec tedna v Maroku, kjer naslov brani Švedinja Maja Stark. Nato igralke potujejo v ZDA, kjer bo na sporedu Aramco ekipna tekma z nagradnim skladom milijon dolarjev in od tam na dva turnirja v Avstralijo, dva v Južno Afriko in še eno Armaco ekipno tekmo v Korejo preden se šele sredi maja znova vrnejo v Evropo.


Mar 06, 2024