V mesecu avgustu je na igrišču golf Arboretum potekal jubilejni že 10. Festival golfa Arboretum 2017. Organizirani so bili štirje turnirski dnevi pod pokroviteljstvom Pivovarne Union, Porsche centra Ljubljana, Zavarovalnice Triglav in golf resorta Zala Springs, ki so poskrbeli za privlačne nagrade. Najbolj privlačna nagrada bil ekskluzivni športni terenec Porsche Macan, ki bi ga domov odpeljal srečnež z doseženim »Hole in one« na enajsti luknji golf igrišča Arboretum. Nekateri so bili blizu, drugi zelo daleč in Porsche Macan bo počakal na 11. Festival golfa Arboretum 2018.

Festivala se je skupaj udeležilo več kot 650 igralcev iz kar 35 različnih slovenskih in tujih golf klubov, kar je svojevrsten rekord. Kljub visokim temperaturam, so bili doseženi odlični rezultati. Na turnirju Pivovarne Union sta v bruto razvrstitvi zmagala Matic Zalokar (37 bruto) in Helena Hojnik (28 bruto). Zmagovalca na turnirju Porsche centra Ljubljana sta bila prav tako Matic Zalokar (36 bruto) in Helena Hojnik (23 bruto). Na turnirju Zavarovalnice Triglav je zmago na Hrvaško odnesel Ivica Šimunović (35 bruto), pri ženskah pa je še tretjo zmago zapored dosegla Helena Hojnik (27 bruto). Zadnji dan festivala je potekal družabni turnir v Texas Scramblu pod pokroviteljstvom golf resorta Zala Spring iz Madžarske, na katerem je ekipa v postavi Matic Zalokar in Domen Slabe dosegla odličnih 9 udarcev pod parom igrišča.

Kljub visokim temperaturam je bilo igrišče odlično pripravljeno, za kulinariko je skrbela restavracija Arboretum, za dobro vzdušje pa ansambel Halgato in DJ Pero.

 

 


Aug 31, 2017