Ta konec tedna v Novem mestu prvi Golfy Junior Tour

 

Tudi v zimskem času, ko so odprta le redka igrišča za golf v naši in v sosednjih državah je moč kvalitetno trenirati in se pripravljati na novo sezono. V Sloveniji za širšo golfsko javnost obratujejo tri notranja vadišča (Indoor), ki jih lahko obiščete v Ljubljani, Celju in Novem mestu.

 

 

Najmlajši slovenski Indoor je v Novem mestu in je svoja vrata odprl lansko pomlad, ko so ga na otvoritvi prvi preizkusili igralci in igralke, ki so nastopili na Slo Touru na Otočcu. Golfy kot se uradno imenuje je priljubljeno zbirališče vseh, ki bi radi svojo igro nadgradili v zimskem času , saj so na voljo kar trije vrhunski simulatorji in prostorna zelenica za trening patanja. Letošnjo zimo pa bodo konce tedna v januarju, februarju in marcu namenili tekmovanju najmlajših golfistov in golfistk, ki sicer redno igrajo na Akron šolskih tekmah.

Idejni vodja tekmovanja je Matjaž Lavrih, ki je v želji, da mladim igralcem in igralkam omogoči kar najboljše pogoje za tekmovanja razpisal pet rednih krogov in veliki finale, ki bo konec drugega tedna v marcu. Tekmovali bodo v kategorijah do 8, 10, 12, 18 in 21 let v seštevni igri na simulatorju pri kateri je največje dovoljeno število udarcev na posamezni luknji omejeno na deset. Udeleženci v najmlajših dveh kategorijah ( U8, U10) bodo odigrali devet lukenj v enotni kategoriji, v ostalih kategorijah pa bodo dečki igrali z rumenih in deklice z rdečih udarjališč devet lukenj (U12) in osemnajst lukenj ( U18 in U21). V veliki finale, ki bo od petka 8. do nedelje 10. marca se bo uvrstilo po osem najboljših iz vsake kategorije.

 

Celoten razpis tekmovanja najdete TUKAJ!

 

Več o lokaciji tekmovanja pa  TUKAJ!

Tags: golfy, junior, novo, tour

Jan 03, 2024