Na igrišču za golf Trnovo se je pretekli vikend igral že četrti Slovenjia Junior Masters, ki je štel za svetovno jakostno lestvico (WAGR).

Pri fantih je nastopilo 29 igralcev in pri dekletih 14 igralk. Premik tradicionalnega turnirja iz oktoberskega termina na septemberskega se je pokazal kot odlična poteza, saj je bilo igrišče izvrstno pripravljeno.

Dobri pogoji so prispevali tudi k odličnim rezultatom. Med fanti sta si prvo mesto razdelila domača igralca iz GK Trnovo Kristjan Vojteh Burkelca in Anže Leskovar. Ker je zadnji dan odigral udarec bolje, je pokal za prvo mesto prejel Kristjan, za Anžeta je bila glavna nagrada  uvrstitev na WAGR, kamor se je uvrstil zmagovalec turnirja. Tretje mesto je osvojil Aljoša Kafol ( GK Otočec), ki je nekoliko slabše odigral prvi dan turnirja.

Med dekleti je že tretjič zapored slavila domačinka Pia Babnik. Tokrat je prvič odigrala turnir pod parom igrišča ( -7) in za 11 udarcev premagala drugo uvrščeno Veroniko Levak ( Otočec). Veronika je cel turnir odigrala izvrstno še posebno drugi dan z rezultatom -1. Zadnji dan je blestela tretjeuvrščena Tijana Jovičević ( GK Racman). Do zadnje luknje je imela rezultat -2. Žal ji je udarec preko meje igrišča na zadnji luknji preprečil rezultat pod parom igrišča, vendar je tudi +1 izvrsten rezultat, ki ji je prinesel tudi nov popravke  hendikepa.

Razveseljiva je forma Kristjana, Pie in Tijane pred nastopom ta vikend na enem najmočnejših turnirjev U14 na svetu Evian junior Championship in upamo, da bodo ponovili dobro igro iz Slovenian junior mastersa.

Rezultati turnirja fantje – poglej!  

Rezultati turnirja dekleta   poglej!


Sep 15, 2016