Četrti zaporedni naslov evropske prvakinje Us Kids za Pio Babnik

Majhna ekipa Slovenije se je udeležila letošnjega evropskega prvenstva Us Kids na Škotskem. Jaka Babnik, Žiga Babnik, Pia Babnik in Rok Arzenšek so od nekoč številčnih slovenskih odprav edini, ki se še redno udeležujejo največjega evropskega golfskega dogodka. 
 

Letos, na 10. obletnici turnirja, je bila rekordna udeležba 670 igralcev in igralk iz 51 držav iz celotnega sveta.
Pia Babnik je po pričakovanju gladko slavila v skupini 13-14 letnic in postavila rekordno nizek rezultat v zgodovini tekmovanja v svoji starostni skupini z desetimi udarci pod parom igrišča. Zadnji dan je s pomočjo vetra imela tudi najdaljšo dolžino začetnega udarca - 290 m.

 

Žiga Babnik je z odlično igro predvsem zadnji dan v močnem vetru, napredoval za štiri mesta in se dokopal do svojega prvega pokala na evropskih prvenstvih za osvojeno 5.mesto. Oba sta se uvrstila v ekipo International, ki se zadnji dan tekmovanja pomeri proti najboljšim iz zahodne Evrope. Oba sta na ekipni tekmi naredila po 5 brdijev in pripomogla k zmagi ekipe.
 

Jaka Babnik je osvojil solidno 18. mesto med 51 tekmovalci starimi 11 let. Žal je za močan veter, ki je pihal vse dni tekmovanja, nekoliko prekratek, da bi se vmešal v boj za pokale. Rok Arzenšek je prikazal vsak dan boljšo igro in še posebno zadnji dan z rezultatom 78 udarcev pokazal potencial za napredek.

 

 

Rezultati tekmovanja TUKAJ !


Jun 06, 2017