Najboljša slovenska golfistka Pia Babnik je znova odlično nastopila na trodnevnem turnirju serije LET, saj je v Tampi na Floridi osvojila ekipno drugo mesto in med posameznicami dvajseto mesto z 214 udarci (-2). Zmagala je Nemka Alexandra Forsterling z 204 udarci (-12), pred Angležinjama Charley Hull (207, -9) in Bronte Law (208,-8).Pia Babnik 

Na Aramco team series je nastopilo 84 igralk , ki so se na igrišču Feather Sound Country Club potegovale za pol milijona dolarjev finančnih nagrad. V rez, ki je bil pri +5 se jih je uvrstilo 61, med katerimi je bila tudi Pia Babnik, ki je prvi dan odigrala 71 udarcev (-1) in napovedala, da bo letošnja sezona precej boljša od lanske. Prva dva dni so rezultati šteli tudi za ekipno tekmo in Pia Babnik je v ekipi Charley Hull z skupnim rezultatom štirih igralk -24 le za udarec zgrešila zmago, ki jo je osvojila ekipa Pelaez Trivino.

Pia se je z vrhunsko igro drugi tekmovalni dan, ko je ob 4 brdijih in z 29 pati odigrala drugi najboljši rezultat dneva 68 udarcev (-4) skupaj še z peterico vrhunskih igralk, prebila na peto mesto lestvice posameznic. V finalnem dnevu je igrala dobro, po bogiju na drugi in brdiju na peti luknji bila na poti k najboljšemu letošnjemu rezultatu, a jo je trojni bogi s tremi pati na deveti luknji zaustavil.

Do konca turnirja je s stabilno igro odigrala same pare. Bolj kot delitev dvajsetega mesta in 6.606 dolarjev nagrade veseli dejstvo da je spet na dobri poti proti vrhu ženskega poklicnega golfa.

Zmage v Tampi se je razveselila Nemka Alexandra Forsterling, ki je po prvih dveh dneh za udarec zaostajala samo za Charley Hull, a nato v finalnem dnevu dosegla najboljši rezultat z 67 udarci (-5) in vse nasprotnice prehitela za tri in več udarcev.

Alexandra Forsterling

Z zmago in 68.717 dolarji nagrade se je povzpela tudi na drugo mesto na lestvici Order of Merit, kjer je od Slovenk najvišje Pia Babnik na 39.mestu, Ana Belac je 78. mestu in Katja Pogačar na 105. mestu med 123 igralkami, ki so letos že osvojile točke.

Naslednji turnir serije LET bo v konec marca na links igrišču Magenta Shores v Avstraliji z nagradnim skladom tristo tisoč evrov.


Mar 11, 2024