Od 21. do 24. aprila je na Slovaškem na igrišču Skalica potekalo tekmovanje Olympic hopes trophy 2016.

To je ekipno tekmovanje, vsako državo zastopa 6 mladink in 6 mladincev, starostna omejitev je 16 let (letnik 2000 in mlajši). Format igranja je match play in sicer 1 x foursome in 5 posamično.

Slovenija se je tekmovanja udeležila z obema ekipama.
Mladinke : Lara Ječnik, Vida Obersnel, Pia Babnik, Inja Fric, Trini Železnikar in Hana Jernejčič
Mladinci: Nik Pogorelčnik Hojnik, Kristjan Burkelca, Vid Potočar, Kafol Aljoša, Gal Patrik Štirn, Urh Gorič


 
Turnirja so se poleg nas udeležile še ekipe: Slovaška, Češka, Madžarka, Poljska in Avstrija(samo z moško ekipo).
V ženski konkurenci je bilo tako 5 reprezentanc, v moški pa 6. Vsaka reprezentanca je z vsako odigrala medsebojni dvoboj  Naša dekleta so na koncu zasedla 2. mesto, kar gladko smo opravili z vsemi, zataknilo se je žal samo zadnji dan v borbi za 1. mesto proti Čehinjam. Dvoboj je bil zelo izenačen in napet, v težkih razmerah zadnji dan (hladno in vetrovno) pa so se malenkost bolje znašle Čehinje , zmagale 3-2 vendar šele na dodatni 19 luknji. 
 


Fantje so zasedli končno 3. mesto, premagali Madžarsko in Poljsko ter tesno izgubili dvoboje proti Slovaški, Češki in Avstriji. Ostaja malo grenkega priokusa, kajti bilo so dobra ekipa, povsem enakovredni Čehom in Avstrijcem pa vendar so se matchi v ključnih momentih nagnili na drugo stran. Zadnji dan proti Avstrijcem se je zadnji match končal šele po 3 dodatno odigranih luknjah torej na 21 luknji z zmago Avstrijcev 3-2.
 
Vsi igralci in igralke pa so dobili novo izkušnjo in informacije, kaj bo v igri treba spremeniti in izboljšati, da se naslednjič vrnejo s pokalom za zmago..

Tekmovanje se v 2017 seli na Češko, igrišče Kaskada.


Apr 26, 2016