V organizaciji Racman golf kluba so se na igrišču Trnovo za naslove prvakov pomerili učenci in dijaki osnovnih in srednjih šol. Lepo jesensko vreme in urejeno igrišče sta omogočila dobre pogoje za igranje, kar so izkoristili naši najboljši igralci in igralke, ki tudi sicer redno tekmujejo za reprezentančne selekcije.

 

V kategoriji dijakov do 18 let je zmagal Jaka Babnik 66 udarci (-2) pred bratom Žigo z 73 udarci, tretji pa je bil Leon Car z 75 udarci. Pri dijakinjah do 18 let je slavila Eva Kiri Fevžer z 69 udarci (+1) pred Ano Vehovar, ki je odigrala 71 udarcev in Zalo Jesih z 73 udarci.

 

Učenci in učenke v kategoriji do 14 let so lahko izbirali med turnirjem na 9 ali 18 luknjah, a so na koncu oboji odigrali samo devet lukenj, da je bilo tekmovanje prvočasno končano. Med bolj izkušenimi igralci sta zmagala Aljaž Car in Mark Matičič z 34 udarci, tretji pa je bil Tine Lah Mršek z 35 udarci. V isti kategoriji učencev do 14 leta, ki pa so v razpisu izbrali samo devet lukenj pa je zmagal Otto Jerko z 50 udarci, drugi je bil Gaber Grošelj z 61 udarci in tretji Maks Martinčič z 69 udarci. Pri učenkah do 14 let, ki trenirajo že dlje časa je zmagala Ana Eva Usenik z 39 udarci pred Zojo Drenik Bogdanovič z 40 udarci, tretja pa je bila Tara Stjepanovič z 42 udraci. Med manj izkušenimi učenkami do 14 let pa je zmagala Lavin Makuc z 55 udarci pred Nežo Gorše z 56 udarci in Ajo Krajnc z 57 udarci.

 

Predsednik Racman golf kluba Matjaž Car se je na podelitvi nagrad zahvalil vsem, ki so prišli in tekmovali za svoje šole. Tekmovanje je bilo izvedeno s pomočjo Mestne občine Ljubljana, ki veliko vlaga v šport za mlade in skrbi, da so športne površine, dvorane in parki dostopni vsem, ki imajo radi šport.

 

 

 

 

 


Okt 27, 2023