V času poletnih počitnic ni časa za počitek, saj najboljši slovenski poklicni igralci in igralke vseskozi nastopajo na tekmah. Pripravili smo kratek pregled zadnjega tedna.

Najbolj odmeven rezultat je dosegla Ana Belac, ki je pretekli konec tedna na turnirju LPGA z nagradnim skladom 2.7 milijona ameriških dolarjev v paru z Bianco Pagdanganan dosegla odlično deveto mesto. Turnir dvojic Dow Great Lakes Bay Invitational v Midlandu v ameriški zvezni državi Michigan sta začeli zadržano z 70 udarci prvi dan, nato pa odigrali 63 ,66 in 67 udarcev za skupni rezultat -14 in delitev devetega mesta s še tremi dvojicami. Zmagali sta Američanki Knight in Szokol z -23 ( 69,61,62,65) in si razdelili največji del denarne nagrade.

 

 

Na LETAS tour-u igra odlično Katja Pogačar, ki se je na včeraj končanem turnirju Letas Links Series v Carvillu v Veliki Britaniji osvojila 14. mesto z 218 udarci (+2). Po prvem dnevu je kazalo še bolje, saj je prvi krog odigrala z 67 udarci (-5), drugega z parom igrišča in bila po dveh dneh na drugem mestu. Tretji odločilni dan pa je ob obilici smole odigrala kar sedem bogijev in brez brdija končala z 79 udarci. Po zlu je šlo kar nekaj točk za skupno lestvico na kateri pa je še vedno na odličnem sedmem mestu, kar v prihodnji sezoni prinaša karto za nastope na LET. “ Prvi dan sem odlično patala in tudi moji drajvi so bili konstantni, zato sem bila rezultata zelo vesela. Tudi drugi dan je bil dober, zadnji dan pa je bilo moje patanje slabo, saj sem imela kar štirikrat po tri pate. Škoda, a grem vseeno zadovoljna domov, saj sem na pravi poti” je pred potjo domov povedala Katja Pogačar.​

 

Med profesionalci na Pro Tour-u je znova odlično odigral Žan Luka Štirn, ki je danes v avstrijskem St.Poltnu zasedel 6.mesto z 201 udarcem (-9) in samo za dva udarca zaostal za zmagovalcem Nicklasom Staubom iz Nemčije. Prvi rez na Pro Touru je dosegel tudi njegov brat Gal Patrik, ki je z 205 udarci (-5) delil 18.mesto med 47 igralci, ki so preživeli rez po dveh dnevih igranja v močnem vetru. “ Zadovoljen sem z igro in na koncu tudi z rezultatom, čeprav sem na zadnjih treh luknjah odigral bogi-brdi-bogi, kar me je stalo najmanj možnosti za play-off, saj so se vanj uvrstili kar štirje igralci. Konkurenca je bila zelo izenačena in štel je prav vsak udarec “ je povedal Žan Luka Štirn.
 

V skupnem seštevku je še vedno na četrtem mestu z lepimi obeti, da se na koncu sezone neposredno uvrsti na Challenge Tour za katerega dobi karto prva šesterica. Z letošnjimi odličnimi rezultati pa je že uvrščen tudi v drugi krog kvalifikacij za European Tour, ki bodo v novembru v Španiji. Brata Štirn sedaj čaka nekaj dni aktivnega počitka nato pa trening za naslednje tri turnirje, ki bodo na Nizozemskem v avgustu.


Jul 27, 2023